Inici de sessió d'usuari

Última convocatòria per al programa europeu Eco-Innovació
Edició/ 5 de Juny de 2013

Des del 2007, la Unió Europea ha desenvolupat diferents iniciatives per fomentar la ecoinnovació i recolzar l’aplicació del Pla d’Actuació en favor de les tecnologies ambientals dins el Programa marc d’Innovació i Competitivitat (CIP). Dins aquestes iniciatives es troba el Programa Eco-Innovació.

L’objectiu d’Eco-Innovació és potenciar la posició mediambiental i competitiva d’Europa donant suport a solucions innovadores que protegeixin el medi ambient, alhora que es crea un mercat de productes i serveis, mètodes de gestió i tecnologies “verdes”. El programa pretén multiplicar l’impacte d’aquestes solucions i facilitar-ne la comercialització.

Aquesta iniciativa disposa d’un pressupost de 31,5 milions d’euros anuals i esta destinada a petites i mitjanes empreses europees. En la passada edició, la Comissió va cofinançar més de 250 projectes i el 80% de les pimes beneficiàries tenien menys de 50 treballadors.

En vista a la preparació de propostes, es poden enviar idees de projectes a la Direcció General de Desenvolupament d’Estratègia Econòmica i Assumptes Europeus dg.dee.aeurop@jccm.es<mailto:dg.dee.aeurop@jccm.es>, on un equip de professionals especialitzats avaluarà les pre-propostes fins el 15 de juny,  tot i que el termini per presentar els projectes a la Comissió no finalitza fins el 5 de setembre del 2013.

Un exemple de projecte aprovat :

MINITURB, que consisteix en la creació de miniturbines per a l’abastament d’energia neta en la producció agrícola. Amb un pressupost de 808.633 Eur, cofinançat al 50% en la convocatòria 2011, es pretenia potenciar la producció i comercialització europea de miniturbines, especialment dissenyades per empreses agropecuàries, amb la finalitat de fomentar l’aprofitament energètic de fluids hídrics i gasosos com fonts d’energia renovable.

Per més informació així com per veure la sessió informativa que es va realitzar el passat 27 de maig a Brussel·les, cliqueu el següent enllaç: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/events/2013/eid_2013_en.htm

Comparteix