4 milions de cotxes elèctrics en vuit anys
Edició/ 3 de Febrer de 2012

Pels carrers de les ciutats del Vell Continent circularan quatre milions de vehicles elèctrics el 2020, segons Orgalime, organització empresarial europea que representa les indústries mecànica, elèctrica, electrònica i metal·lúrgica de 23 països. L'associació ha presentat a Brussel·les un document de posicionament sobre la infraestructura de càrrega del vehicle elèctric.

Ingeteam, empresa espanyola integrant d'Orgalime i patrocinadora de l'acte sobre vehicle elèctric realitzat per aquesta organització a Brussel·les, ha difós una nota en què resumeix els punts principals d'aquest document, que són els següents:
- Quatre milions de vehicles elèctrics formaran part del parc automobilístic europeu el 2020.
- L'èxit del vehicle elèctric en els mercats europeus depèn en gran mesura de la disponibilitat d'infraestructures convenients a l'usuari.
- La seguretat en la infraestructura de càrrega ha de complir amb les majors exigències de seguretat.
- La càrrega dels vehicles elèctrics ha de realitzar-se de manera gestionable, adoptant els modes 3 i 4 segons defineix la norma IEC 61.851.
- La càrrega gestionable dels vehicles permetrà l'ús d'electricitat generada amb baix contingut d'emissions, preferiblement de fonts renovables.
- L'ús de la manera 3 i una presa dedicada és el millor mètode disponible per complir els objectius descrits anteriorment
- Per aconseguir el desplegament massiu d'aquesta tecnologia, les mesures de suport a nivell nacional poden tenir un paper fonamental. Per exemple, l'exempció fiscal dels vehicles elèctrics o de l'electricitat consumida pels mateixos, així com altres avantatges relatius al seu ús urbà; possibilitat d'ús de carril bus, aparcament gratuït…
- El sector públic hauria de liderar amb l'exemple, establint objectius per aconseguir percentatges de vehicles elèctrics en les seves flotes, ajudant així a augmentar la confiança que necessita el consumidor privat.
- L'ús d'una clavilla i presa de corrent uniforme en tota Europa és essencial per a l'adopció massiva del vehicle elèctric a nivell europeu.

Font: notícia www.energias-renovables.com 03/02/2012

Fotografia de Kodamakitty CC,2.0 (by-nc-sa)

Comparteix