Inici de sessió d'usuari

44 joves del Vallès inicien el programa d’emprenedoria Explorer
Edició/ 25 de Gener de 2021

Els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB, impulsen el Programa Explorer “Joves amb solucions” per promoure l’emprenedoria entre els joves

Un dels reptes del programa és que els 27 projectes emprenedors seleccionats contribueixin a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, com l’acció pel clima, la igualtat de gènere o la producció i el consum responsables

El dimarts dia 19 va tenir lloc la inauguració, en format virtual, del Programa Explorer “Joves amb solucions” per donar el tret de sortida a una iniciativa d’impuls i suport a l’emprenedoria que promouen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB. L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de l’ajuntament de Cerdanyola, Carlos Cordón, la Tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola, Carme Arche, la Tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Cugat, Elena Vila, la Directora del Parc de Recerca UAB, Rosa María Sebastián, i el Director Territorial d’Institucions de Catalunya del Banc Santander, José María Martínez.

El Programa Explorer, tal com va explicar l'alcalde, Carlos Cordón, "és un programa que garanteix la col·laboració entre les diferents administracions, el món de la Universitat, l'empresa i la societat". 

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria. Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat. 

Un programa alineat amb els objectius europeus de desenvolupament sostenible

L’Explorer també oferirà als participants les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar solucions sòlides i viables enfocades a resoldre els problemes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, fixats per les Nacions Unides: fi de la pobresa, educació de qualitat, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, entre d’altres.

Premis i continuïtat dels projectes

El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa.
Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE). A més, té el suport de la Diputació de Barcelona.
Comparteix