70 entitats catalanes al Bioboston
Edició/ 1 de Juny de 2012

Un total de 49 empreses, 32 d'elles amb stand, 21 institucions i més de 100 delegats conformen la delegació de la Bioregión de Catalunya a la vintena edició de la BIO International Convention que se celebrarà a Boston entre els dies 18 i 21 de juny de 2012.

La BIO és la reunió empresarial internacional més important en l'àmbit de la biotecnologia. Aquest any reunirà més de 15.000 delegats de 65 països, més de 900 expositors i 1.800 companyies. La zona d'exposició es complementa amb el Business Forum, on tindran lloc les reunions de *partnering, que en 2011 van generar més de 21.000 trobades one-to-one.

El pavelló de l'Estat espanyol en la BIO Boston es distribueix per bioregiones i, com en el 2011, participen Catalunya, el País Basc i Andalusia.

El pavelló, que ocupa una superfície de 600 metres quadrats, compta amb 54 stands d'empreses, entre els quals la BioRegión de Catalunya tindrà 32; Andalusia BioRegión 8; BioBasque 7, i la resta de l'Estat 7 més.

Biocat, que coordina per sisè any consecutiu la delegació catalana, tindrà un petit espai diferenciat a la zona central del pavelló, que acollirà 17 empreses més i 21 entitats d'investigació i suport al sector.

La majoria de les empreses catalanes en la BIO (72%) desenvolupen activitats en l'àmbit de la salut humana, ja sigui en la producció de nous medicaments i teràpies com en els àmbits de diagnostico i vacunes. Un 17% de les companyies tenen activitats en el camp de la salut animal. També participen empreses que apliquen la biotecnologia al sector agroalimentari (4%) i en els bioprocesos industrials (10%). La delegació la completen empreses que ofereixen serveis de consultoria relacionats amb diferents aèries: de desenvolupament de negoci, jurídica i de capital de risc, entre uns altres.

La BioRegión de Catalunya, amb Barcelona al capdavant, s'ha convertit en un dels grans pols biotecnològics del sud d'Europa i clúster de referència de biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques. EL 21% de les empreses biotecnològiques registrades en tot l'Estat tenen la seva seu a Catalunya. En conjunt, el sector *biotec català factura 15.600 milions d'euros anuals, un 30% del volum econòmic del sector en tot l'Estat. La delegació catalana en la BIO suposa el 60% del total de la representació de l'Estat espanyol i en valors absoluts és significativament més àmplia que la de països com Brasil, Xina, Índia o Rússia.

Font: notícia de www.biocat.cat de 28/05/2012 

Fotografia:  dinigan c.c,2.0  ( by-nc-sa )

 

Comparteix