AB-Biotics, tanca ronda de finançament
Edició/ 20 de Desembre de 2012

La biotecnològica AB-Biotics ha tancat una ronda de finançament de cinc milions d'euros que destinarà a impulsar el pla de creixement internacional que va iniciar a principis d'any. Després d'aquesta operació, el capital social d'AB-Biotics està format per un total de 9.073.503 accions.

D'aquests cinc milions d'euros, 4,3 han estat captats a través d'una ampliació de capital oberta al MAB, que ha suposat l'entrada en la companyia de nous accionistes entre els quals destaca Almirall, que ha subscrit accions d'AB-Biotics per valor d'un milió d'euros.Per la seva banda, l'Institut Català de Finances (ICF), a través del seu fons de capital risc Capital MAB, FCR, ha subscrit accions d'aquesta ampliació de capital per valor de 800.000 euros.

La resta d'accions de l'ampliació han estat subscrites per altres accionistes amb participacions minoritàries.A més de l'ampliació de capital subscrita al MAB, la resta de la ronda de finançament (700.000 euros) procedeix del palanquejament financer, liderat per diverses entitats bancàries."Estem molt satisfets amb el resultat de l'operació, que satisfà les necessitats financeres de la companyia i demostra un cop més la confiança dels inversors en el projecte d'internacionalització d'AB-Biotics", destaquen Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats de la companyia.

Sobre AB-BioticsAB-Biotics és una empresa biotecnològica catalana amb seu al Parc de Recerca de la UAB, centrada en la investigació, el desenvolupament, la protecció i la distribució de solucions biotecnològiques pròpies i exclusives. Entre les seves àrees d'activitat destaca el desenvolupament de tests de farmacogenètica per neuropsiquiatria, i el de probiòtics i altres ingredients funcionals per a la indústria alimentària i farmacèutica. Des de juliol de 2010, AB-Biotics cotitza en el mercat alternatiu borsari (MAB) i la companyia es troba actualment en la primera fase del seu pla d'internacionalització.

Font: notícia de www.eleconomista.es 20/12/2012

 

 

Comparteix