Inici de sessió d'usuari

Ability Pharma obté 1,2 milions d'euros per a finançar el primer estudi en humans del seu fàrmac experimental per a càncer de pulmó i de pàncrees
Edició/ 8 de Febrer de 2013

La biofarmacèutica iniciarà la fase Ib clínica del seu fàrmac ABTL0812 en pacients de càncer avançat amb tumors sòlids refractaris. El projecte compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'institut de recerca IDIBAPS.
L'empresa biofarmacèutica catalana Ability Pharmaceuticals, ubicada al Parc de Recerca UAB, ha obtingut una ajuda d'1,2 milions d'euros de 36 mesos de durada en el marc del programa cooperatiu INNPACTO-2012 del Ministeri d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya. Una part substancial de la subvenció es destinarà a finançar el primer estudi en humans (la fase clínica Ib) del seu fàrmac ABTL0812, un Fàrmac Anàleg de Lípids per a càncer de pulmó o pàncrees. La companyia està finalitzant la fase de desenvolupament preclínic i preveu presentar a l'abril de 2013 la sol·licitud a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per poder iniciar els assajos clínics en pacients voluntaris.

Ability Pharmaceuticals lidera aquest programa cooperatiu en el qual participen altres empreses catalanes i institucions de recerca com la Universitat Autonòma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l'institut de recerca IDIBAPS de Barcelona. El consorci ha estat finançat amb 2,2 milions d'euros.

"Estem molt satisfets del finançament no dilutiu que ens ha concedit el Ministeri- explica el Dr. Carles Domènech, conseller delegat i cofundador d'Ability Pharmaceuticals-, ja que ens permetrà iniciar el desenvolupament clínic d'ABTL0812, el nostre primer candidat a fàrmac, i oferir a pacients amb càncer un nou candidat terapèutic experimental que ha mostrat avantatges significatius en l'entorn preclínic en comparació amb la quimioteràpia convencional: alta eficàcia en càncers de pulmó i pàncrees, toxicitat molt baixa, pocs efectes secundaris i administració oral". L'empresa presentarà aquest programa de recerca al congrés de Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO), que es celebrarà a Chicago del 31 de maig al 4 de juny de 2013.

Font: http://www.uab.es/servlet/Satellite?cid=1243578619954&pagename=i-PR%2FPage%2FTemplatePageInteriorPR&noticiaid=1345650748230

Comparteix