Inici de sessió d'usuari

Alumnat de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera UAB dissenyarà una cooperativa agroalimentària
Edició/ 23 de Setembre de 2015

L'expert en consum alimentari, Ricard Espelt, amb el suport de la Fas i l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera UAB, promou la creació d'una cooperativa agroalimentària a la UAB.

Una Cooperativa de Consum Agroalimentari és un model d'organització que promou els circuits de consum de productes agroalimentaris i que està formada pels propis destinataris: els consumidors. A més, promou els valors de l'Economia Social i Solidària, que passen per la proximitat, el comerç just, la transparència o l'equitat de gènere. Alhora, el model estableix instruments de participació horitzontals i l'enfortiment dels vincles socials de les persones que el formen.

Ricard Espelt és expert en la matèria i està duent a terme un projecte d'investigació doctoral centrat en com les TIC transformen el model de consum agroalimentari en el context de la Societat Xarxa. Duent a la pràctica els coneixements adquirits en el marc de la investigació, ha proposat a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB el projecte de crear una Cooperativa de Consum Agroalimentari en el sí de la universitat.

La proposta es divideix en dues fases: una primera fase disseny de la Cooperativa que duran a terme un grup d'alumnes de l'assignatura "Fonaments del Sector Turístic i Hoteler" impartida per Carmen Ruiz Aguado. Tindrà lloc durant el primer semestre d'aquest curs.

En funció de com es desenvolupi la primera etapa, l'objectiu de partida és que posteriorment pugui passar-se a una segona etapa, de creació i implementació d'una Cooperativa a la UAB que sigui operativa per als membres de la comunitat universitària.

Seria en aquesta segona etapa en què podria néixer un projecte de voluntariat, que gestionarà la Fundació Autònoma Solidària (FAS), obert a un ventall d'estudiants més ampli que podrien participar del projecte.

El cooperativisme agroalimentari compta a Catalunya amb dues experiències reals i funcionals. Acció Hortera de l'ETSAB (UPC) i el Grup de Consum de Biologia de la UB. Ambdós són exemples d'organitzacions gestionades per l'alumnat que han perdurat més enllà del grup inicial que va fer-les néixer.

Si voleu llegir tota la notícia, cliqueu l'enllaç.

FONT: UAB

Comparteix