Aplicacions gratuïtes d'iPhone interessants per a la pime i l'autònom
Coopera/ 21 de Març de 2012

El passat 4 d'octubre, Apple presentava al món iPhone 4S, el següent model del seu smartphone que tants bons resultats li està donant des que llancés al mercat la primera versió al juny de 2007. A l'una de l'iPhone han anat creixent altres competidors com Samsung, Google, HTC, entre uns altres, que han anat posant també al mercat terminals de primer nivell.

També han anat evolucionant les aplicacions, podent un portar ara una autèntica oficina en el palmell de la mà. Atendre el correu electrònic, localitzar en mapes a proveïdors o clients, poder prendre notes mentre es parla, són només alguns exemples clàssics. Si un busseja en la App Store d'Apple, pot localitzar unes quantes aplicacions d'iPhone interessants per a la pime i l'autònom:

* Sketch Pad: Amb aquesta aplicació podem dibuixar a mà alçada qualsevol esquema en un llenç infinit, amb unes àmplies possibilitats d'edició i el posterior enviament per email o guardat com a imatge dels dissenys realitzats. Ideal com a eina per fer mapes mentals o per ajudar quan se li explica a algú alguna cosa. Descàrrega en iTunes.

* Team Viewer: Amb aquesta aplicació es pot accedir fàcilment des de l'iPhone a l'escriptori de qualsevol equip portàtil o de sobretaula i manejar-ho com si estiguessis davant. Vigilar que ha acabat un procés que tenim en marxa o apagar l'ordinador en remot, amb algunes de les coses que permet. Requereix instal·lar programari en l'ordinador de destinació. Descàrrega en iTunes.

* Dragon Dictation: Mentre esperem al fet que arribi a Espanya el sistema Siri, el presumptament revolucionari assistent de veu d'Apple, tenim a la nostra disposició aquesta aplicació que ens permet dictar-li al nostre telèfon i enviar el text resultant per email, sms o a les xarxes socials més comunes. Al principi, com tots aquests sistemes, cal “entrenar-ho” una miqueta, però és bastant efectiu. Descàrrega em iTunes.

* JotNot Scanner Free: No és el mateix treure-li una imatge a un document que escanejar-ho amb aquesta aplicació, que a més permet editar la captura resultant, centrant la imatge i retallant les vores, per al seu posterior enviament per email o arxiu en la galeria d'imatges. Descàrrega en iTunes.

* Dropbox: Accedir a carpetes i documents compartits de qualsevol projecte i en qualsevol lloc és el que ens permet fer aquesta aplicació, podent veure'ls a través de l'iPhone independentment d'on ens trobem. Descàrrega en iTunes.

La tecnologia avança a un ritme vertiginós en els últims anys. Cada vegada són millors les eines per treballar en mobilitat i això provoca canvis en els nostres hàbits. En aquest blog, ja parlem en el seu moment de les alternatives a la trucada tradicional, amb les trucades de Veu sobre IP o els sistemes de xat en el mòbil.

El que aquí escriu gairebé sempre es queda sorprès cada vegada que Apple, Google o qui sigui presenta un nou mòbil o una funcionalitat mai vista abans, així que si em paro ara a pensar què més ens poden portar els mòbils del futur, no sabria molt bé què respondre. I tu, Quines aplicacions uses per treballar amb la teva iPhone?

TAGS mòbils
Comparteix