Inici de sessió d'usuari

Bellvitge estudia l’aplicació de la intel·ligència artificial al tractament de la Covid-19 a les UCIs
Edició/ 5 de Gener de 2021

El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge participa, a través de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), en el projecte europeu ENVISION, que està desenvolupant  un sistema intel·ligent de suport a les decisions per millorar el seguiment i el tractament dels pacients amb Covid-19 a les UCIs.

 

Es tracta de l’únic centre espanyol que forma part del projecte, que integra, en total, 19 centres de recerca de 13 països europeus. El projecte, que compta amb el suport econòmic del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea .

Els investigadors parteixen d’una aplicació ja existent de monitoratge de dades en temps real per convertir-la en un complex sistema intel·ligent de suport al seguiment i el tractament dels pacients amb Covid-19 a les UCI. Per aconseguir-ho, l’eina integrarà les dades dels instruments de monitoratge assistencial, els canvis fisiològics, els esdeveniments mèdics crucials i els medicaments administrats durant les cures intensives i els sotmetrà a un sistema d’anàlisi de dades dirigit per intel·ligència artificial amb eines de modelat predictiu i una funcionalitat d’alerta intel·ligent.

Aquest instrument es validarà a les UCIs dels 12 centres clínics participants en el projecte. Si es verifica la seva utilitat amb uns bons resultats clínics, es disposarà de models predictius que en un futur es podran utilitzar també per a altres malalts d’UCI i fins i tot per a pacients de menys gravetat.

A causa de les condicions de salut ràpides i sovint canviants dels pacients amb Covid-19, els professionals assistencials de les UCI afronten el difícil repte de mantenir un control estret dels pacients, predir possibles canvis en el seu estat de salut i fer les intervencions necessàries l’abans possible.

Font : https://bellvitgehospital.cat

Comparteix