Cartera de patents i bones pràctiques
Edició/ 10 de Maig de 2013

Ahir dijous 9 de maig de 2013 el Parc de Recerca UAB va acollir una nova jornada sobre del cicle de patents. Els professionals de l'agència de propietat intel·lectual ABG Patentes Juan Arias i Enric Carbonell han explicat, per una banda, com crear una cartera de patents i, per l’altra, les claus per dur a terme bones pràctiques a l'hora de patentar, diferents estratègies de protecció i eines de cerques.

Per a un centres de recerca o una spin-off, gestionar la seva cartera de patents i comparar-la amb la de la competència és essencial per poder determinar millor el valor econòmic de les seves pròpies patents i mantenir la competitivitat. Durant la jornada celebrada el dijous 9 de maig a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, Juan Arias, agent europeu de patents d'ABG Patentes, ha explicat la importància de crear una cartera de patents i mantenir-la per protegir els seus productes innovadors i la seva àrea tècnica de treball i desenvolupament.

Una patent confereix al seu titular el dret a impedir a tercers no autoritzats a utilitzar la invenció, és a dir, a produir o comercialitzar l'objecte de la patent. Tot i així, sovint es produeixen infraccions. En aquestes qüestions també s'ha centrat Juan Arias, que ha explicat els drets conferits per una patents europea o espanyola, les bases legals que determinen l'extensió de la protecció i diferents casos d'infracció i la llibertat d'operació.

Per la seva banda, Enric Carbonell, també agent europeu de patents d'ABG Patentes,ha explicat als assistents les bones pràctiques que han de tenir en compte a l'hora de patentar. Ha destacat la importància que els investigadors tinguin certs coneixements de patents per poder detectar què és potencialment patentable i respectar la confidencialitat de la invenció. A més, Carbonell ha donat les claus per poder fer una cerca de patents i ha assenyalat les principals bases de dades gratuïtes.

Aquesta sessió forma part del "Cicle de jornades en patents" que organitza l'Oficina de Valorització i Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Parc de Recerca UAB durant els mesos d’abril i maig. El cicle engloba sis sessions dirigides a investigadors i empreses en les quals es tracten diferents aspectes sobre la protecció dels resultats de recerca en diferents àmbits de coneixement així com altres qüestions relacionades.
 
TAGS innovació
Comparteix