CAS D’ÈXIT: Mari Cruz García “el Programa UBICAT m’ha ajudat a connectar amb el que realment em motiva, a posar en valor les meves capacitats i a dirigir-me cap a l’acció”.
Edició/ 20 de Juliol de 2022

Mari Cruz García té 51 anys i és una de les persones  que han participat en el programa UBICAT, el qual ofereix un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció per millorar l’ocupabilitat. Avui conversem amb ella per conèixer com ha estat el seu pas pel programa i pel Servei de Promoció Econòmica.

 

  • Quan vas començar a participar en el programa UBICAT i què et va motivar a fer-ho?

Al novembre de 2019 quan vaig plegar d’una empresa de telemàrqueting perquè no m’omplia aquest tipus de feina i vaig decidir que volia tirar endavant el meu projecte.

Llavors vaig contactar amb el Servei de Promoció Econòmica i amb la tècnica del programa.

 

  • Quin suport has rebut durant el programa?

Ha sigut un suport d´acompanyament durant el meu procés de reorientació laboral de forma respectuosa i molt facilitadora, sempre des de l’escolta activa per comprendre les meves necessitats i donar-me les eines i recursos posant en valor les meves habilitats.

 

  • Quines eines o estratègies t´han facilitat durant el teu pas pel programa? En destacaries alguna en concret? Què n’has tret de positiu?

Doncs m’han facilitat diverses eines molt personalitzades i algunes molt creatives, com per exemple: la plataforma Canva per fer el currículum, borses de feina  en línia adaptades al meu sector d’interès, un qüestionari d’autoconeixement d’interessos professionals i els mapes mentals amb Visual Thinking (pensament visual).

Totes les eines han estat molt útils però destacaria els mapes mentals amb Visual Thinking, ja que m’han permès plasmar de manera més gràfica l’anàlisi de les meves experiències laborals i de vida, els meus interessos, i sobretot línies d’acció cap als meus objectius, i a  més he gaudit molt fent-los!

El que m’ha aportat el programa UBICAT és que m’ha ajudat a connectar amb el que realment em motiva, a posar en valor les meves capacitats i a dirigir-me cap a l’acció.

  • Quins objectius o metes consideres que has aconseguit?

Moltes! Conèixer el sector ecològic més de prop, connectar-me de nou amb les meves habilitats organitzatives en la gestió d’un negoci responsable, concretar quina direcció escullo i on vull ser d’aquí a cinc anys, reafirmar els meus valors i principis, i en definitiva ser la protagonista de la meva vida, però treballant en xarxa, amb respecte i confiança amb els meus companys de viatge.

 

  • Quina era la teva situació abans de participar en el programa i quina tens actualment? Com et sents al respecte?

Estava bastant desorientada i desmotivada, acabava de  plegar d´una feina de teleoperadora que em va servir per adonar-me que si no feia el que jo somiava acabaria amargada i desconnectada de la meva essència.

Actualment em sento més segura, motivada i connectada amb el meu propòsit i a punt de gestionar el meu negoci propi!

 

  • Com veus el futur a partir d´ara? Quins projectes tens entre mans?

En aquests moments veig el futur amb molta més claredat i il·lusió! Com comentava estic a punt d’obrir el meu negoci: és una parada de productes ecològics al Mercat Municipal de les Fontetes aquí a Cerdanyola,  des d’on divulgaré hàbits i aliments saludables i els seus beneficis físics, emocionals i mentals.

 

  • Què és el que t´emportes del teu procés d´orientació?

M’emporto el valor de posar en marxa la millor versió de mi mateixa i del meu projecte, molta seguretat i sensació també de suport , un lloc  on sempre puc tornar, una manera de fer les coses  col·lectivament i no individualment i en definitiva l’ obertura de nous camins.

 

 

Comparteix