Catalunya, un dels territoris d’Europa amb més empreses dedicades al Big Data
Edició/ 7 de Juny de 2016

Catalunya s’ha posicionat com uns dels territoris europeus que concentren més empreses relacionades amb l’economia que genera la gestió intel·ligent de les dades a la darrera actualització del mapa del web de la Unió Europea Datalanscape, amb un total de 57 companyies registrades vinculades al Big Data.

El Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona, impulsat per Eurecat, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Oracle, ha afavorit la recopilació de les dades, en el marc de l’estratègia SmartCAT de la Generalitat de Catalunya. Aquestes xifres reflecteixen que a l’actualitat Barcelona i la seva àrea metropolitana tenen registrades 50 empreses, per davant d’altres capitals com París, Londres o Amsterdam.

“L’activitat de les 57 empreses registrades engloba tots els àmbits tecnològics associats a la generació, l’emmagatzemament, la gestió, l’anàlisi i la visualització de les dades”, destaca Marc Torrent, director del Big Data CoE i de la Unitat de Big Data del centre tecnològic Eurecat.

El portal Datalanscape té per objectiu definir, avaluar i mesurar l’economia de les dades a Europa i pretén ser un punt de referència d’empreses especialitzades en aquest àmbit a nivell mundial. La finalitat de la iniciativa, assenyala Marc Torrent, “és determinar l’ecosistema actual català per tal de posicionar-lo com el referent a nivell europeu que és”.

Segons explica, “la recerca de la informació es va iniciar a començaments d’any per tal d’identificar els principals actors de l’economia de les dades a Catalunya i ajudar-los a tenir a tenir més visibilitat”.

Amb aquest objectiu, s’ha habilitat un formulari web per identificar empreses que estiguin treballant activament dintre de la cadena de valor de les dades i la informació que es va recopilant es publica periòdicament al portal Data Landscape de la UE.

Sobre el Centre d’Excel·lència Big Data de Barcelona

El Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona (CoE) és una iniciativa liderada pel centre tecnològic Eurecat que neix amb el suport d’Oracle
i el recolzament de la Generalitat de Catalunya
i l’Ajuntament de Barcelona.
Construeix, evoluciona, aglutina i posa a disposició de les empreses coneixement especialitzat, eines, sets de dades i infraestructures Big Data diferencials que els permetran definir, experimentar i validar els models de Big Data i el seu impacte al negoci, així com definir solucions innovadores en un marc col·laboratiu amb agents clau del sector. D’entre d’altres agents, el centre col·labora estretament amb empreses tecnològiques com AIS, Bestiario, Bismart, el Barcelona Supercomputing Center, Davinci, Kernel i Quantion. El Big Data CoE reforça l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona de posicionar la ciutat com a hub tecnològic i referent en innovació, àmbits en els quals la capital catalana ja ocupa un lloc destacat. Suposa també un pas més en l’aposta de la Generalitat per fer de Catalunya el centre de processament de dades més important del sud d’Europa. El centre d’excel·lència en Big Data està obert a la col·laboració amb empreses TIC catalanes i centres de coneixement que treballen en aquest àmbit, reforça els vincles amb universitats catalanes que ja acullen formació especialitzada i, en definitiva representa oportunitats de negoci i atracció de projectes d’enginyeria a nivell estatal. Més informació a http://www.bigdatabcn.com

Font: web Eurecat

Comparteix