Cerdanyola avança a la fase 3 de la desescalada
Edició/ 18 de Juny de 2020
La decisió s'ha pres després de la reunió mantinguda entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés.
 
La Generalitat assumeix la regulació de les mesures a aplicar en aquesta nova etapa, que ha de ser la darrera abans d’assolir la nova normalitat.
 
La fase 3 implica tot un seguit de possibilitats d’oci, negoci i vida social. Amb l’entrada de Lleida i Barcelona a la tercera fase de la desescalada, Catalunya passa a formar una única unitat territorial i tots els habitants poden moure’s dintre d’ella amb total llibertat. Les mesures se segueixen flexibilitzant.
 
Socials
Les reunions de grups d’amics o familiars poden arribar fins a les 20 persones. Els casaments civils a Cerdanyola es poden realitzar a la Sala de Plens i al Museu d’Art de Cerdanyola. En el primer cas l’aforament és de 12 persones i al museu de 20 persones. Les vetlles i enterraments poden reunir a una cinquantena de persones si són a l’exterior i 25 a l’interior. Els centres de culte poden obrir amb el 75% del seu aforament El teatre Ateneu, els museus municipals i biblioteca poden obrir amb una ocupació màxima del 50% del seu aforament.
 
Comerç
Els comerços poden obrir sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l’aforament. I els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l’aforament de les zones comunes. Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades i amb un control d’afluència de públic. Els dos mercadals setmanals que es fan a Cerdanyola entraran en funcionament a partir del divendres 19 de juny. El mercat ambulant de Serraperera s'ampliarà ocupant també la plaça de la Constitució.
 
Hosteleria i restauració
Els bars i restaurants poden obrir els locals amb el 50% de l'aforament, amb taules de com a màxim 20 persones i poden oferir servei a la barra. Les terrasses podran arribar al 75% de l'aforament Les discoteques i bars d’oci nocturn poden obrir amb un terç de l’aforament permès .

Esport 
Els gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones. En el cas de les instal·lacions esportives municipals, el PEM Guiera i el CEM Can Xarau obriran el 22 de juny. Es poden fer entrenaments no professionals d’esportistes federats sempre que sigui possible per torns i evitant superar el 50% de la capacitat de la instal·lació i amb l’objectiu de mantenir les distàncies mínimes necessàries.
 
Segueix sent obligatori l’ús de la mascareta quan no es puguin mantenir els dos metres de distància per a les persones majors de 6 anys. I recomanat per als infants entre 3 i 5 anys.

 

Comparteix