Inici de sessió d'usuari

Cerdanyola entra a la Fase 2 a partir d'avui dilluns 8 de juny
Edició/ 8 de Juny de 2020

Avui Cerdanyola entra a la Fase 2 de pla de desescalada cap a una nova normalitat. Això comportarà la flexibilització d’algunes de les mesures en l'àmbit social, el comerç minorista i de prestació de serveis, les activitats d'hostaleria i restauració, locals i establiments culturals, l'esport, entre d'altres.

Mesures de caràcter social

Es podrà circular per la regió sanitària de Barcelona en grups de màxim 15 persones sempre mantenint la distància social o mesures de protecció.

Les persones de fins a 70 anys podran realitzar l'activitat física no professional en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10h i les 12h i entre les 19h i les 20h, que queda reservada als majors de 70 anys.

Les vetlles podran realitzar-se en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure o 15 persones en espais tancats. Els enterraments i cremacions es restringeixen a un màxim de 25 persones.

L'aforament màxim dels llocs de culte passa d'un terç a un 50%. Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses podran realitzar-se en tot tipus d'instal·lacions, amb un aforament del 50% i sense superar les cent persones en espais a l'aire lliure o les cinquanta persones en espais tancats.

 

Comerç

Els establiments i locals comercials minoristes i d'activitats professionals poden reobrir a el públic amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es redueixi al 40% l'aforament en cadascuna de les plantes de les quals consti i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

 

Hostaleria, restauració

Podran reobrir al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, llevat de les discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% del seu aforament.

El consum dins del local únicament podrà realitzar-se assegut a taula o reagrupacions de taules i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei en barra per part de client.

El servei a les terrasses a l'aire lliure es manté d'acord amb l'ordre d'aplicació de la fase 1. En tots els casos mantenint la distància mínima de dos metres.

 

Cultura

A Cerdanyola, la Biblioteques Central seguirà oferint el servei de retorn de llibres i documents i el servei de préstec amb cita prèvia.

Els museus de la ciutat (Museu d’Art Cerdanyola i Museu de Ca n’Oliver) es mantindran oberts sense superar un terç el seu aforament autoritzat i adoptant les mesures de prevenció, de seguretat i higièniques.

 

Transport públic

En el transport públic regular, discrecional i privat complementari de viatgers en autobús, així com en els transports ferroviaris, en els quals tots els ocupants hagin d'anar asseguts, es podran fer servir la totalitat dels seients. Quan el nivell d'ocupació ho permeti, es procurarà la màxima separació entre els usuaris.

En els transports públics col·lectius de viatgers d'àmbit urbà i periurbà, en els quals hi hagi plataformes habilitades per al transport de viatgers de peu, podran ocupar-se la totalitat de les places assegudes, i es mantindrà una referència d'ocupació de dues persones usuàries per cada metre quadrat a la zona habilitada per viatjar de peu, havent de procurar-se, en tot cas, la major separació entre els passatgers.

Seguirà sent d’ús obligatori l’ús de la mascareta en el transport públic

 

Esport professional

Els esportistes integrats en clubs participants en lligues no professionals podran realitzar entrenaments de caràcter bàsic, de manera individual i complint amb les corresponents mesures de prevenció i higiene, desenvolupat en els centres d'entrenament de què disposin els clubs o en un altre tipus d'instal·lacions que es trobin obertes al públic.


BOE del 6 de juny amb la modificació de diverses mesures de flexibilitzar i unitats territorials que progressen a les fases 2 i 3

Infografia amb les principals noves mesures de la fase 2

Comparteix