Inici de sessió d'usuari

Cinc hospitals catalans reben un robot per desinfectar les habitacions de coronavirus
Edició/ 18 de Març de 2021

Els primers robots adquirits per la Comissió Europea estan arribant a trenta-un hospitals de tot Europa entre els quals cinc de catalans. L’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona, l’Hospital universitari Doctor Josep Trueta de Girona, l’Hospital comarcal de la Selva a Blanes, i l’Hospital universitari de Tarragona, Joan XXIII gaudiran d’un robot capaç de desinfectar una habitació de mida estàndard en tan sols deu minuts a través de llum ultraviolada. A més, amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar divuit habitacions.

L’objectiu és garantir un entorn estèril als hospitals sense exposar el personal a riscos innecessaris. L’ús dels robots evitarà que els professionals de neteja hagin de manipular, transportar o emmagatzemar productes químics tòxics, perillosos o corrosius. Els dispositius es podran dirigir a distància a través d’una aplicació mòbil i l’operació es podrà iniciar des de l’exterior de l’habitació.  

A més dels cinc hospitals catalans, també han rebut un robot desinfectant l’hospital de Torrevieja, l’Hospital San Juan de Dios a Saragossa, l’Hospital de Sagunto i l’Hospital San Rafael de Madrid. La resta de robots s’han distribuït a centres d’Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos. 

Font:

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/

 
Comparteix