Cinc investigadors de la UAB reben la distinció ICREA Acadèmia de la Generalitat
Edició/ 12 de Desembre de 2013

El Govern reconeix l'excel·lència de 24 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia. La UAB ja compta amb 31 investigadors guardonats.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i del director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Jaume Bertranpetit; van presidir ahir el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia a 24 investigadors del sistema de recerca català. Aquests guardons, que enguany arriben a la V edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva feina en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueix a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 24 professors guardonats rebran 50.000 euros cadascun i hauran de garantir la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant cinc anys. Aquests guardons estan destinat exclusivament al professorat universitari que fa recerca a la universitat i, en especial, al que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

Amb les 24 noves distincions ja són 120 els investigadors amb la qualificació Icrea Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d'euros anuals.

Font: web PRUAB

Comparteix