Inici de sessió d'usuari

Comencen les rebaixes d'hivern amb molts estocs a les botigues cerdanyolenques
Edició/ 8 de Gener de 2014

Les associacions de comerciants de Catalunya confien que les rebaixes que comencen avui seran millors a les del 2013 i preveuen augmentar les vendes el 3% amb descomptes d'entre el 30 i el 50%.

Els comerciants locals indiquen que les botigues de Cerdanyola compten amb un estoc important de productes i això permetrà iniciar la campanya amb grans descomptes que podrien arribar a la meitat de preu, especialment en roba i calçat.

La facturació global al país a les Rebaixes de 2013 va quedar en uns 780 milions d'euros, mentre que aquest any podria assolir els 800 milions. S'espera que cada català gastarà uns 10 euros més que l'any passat en les rebaixes, fins arribar als 100 euros. En 8 de cada 10 casos la despesa es destinarà a moda i complements, si bé l'equipament per a la llar i els electrodomèstics tindran un paper rellevant.

La secretària de l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis, Cristina Bustamante (entitat que aplega a les antigues associacions Eix Centre, Les Fontetes, El Rovell de l’Ou i Casc Antic), explica que a les botigues de la ciutat hi ha molts estocs i és per això que es comencen les rebaixes amb descomptes molt destacats. Bustamante confia que aquesta campanya serveixi d’oxigen per als petits comerços que estan patint la crisi de manera molt acusada.

Durant els primers 15 dies, afegeix la secretària de Cerdanyola Comerç i Serveis, és quan més possibilitats hi ha de liquidar els estocs de temporada. I, en aquest sentit, els comerciants locals tenen unes bones expectatives ja que moltes persones estan esperant les rebaixes per comprar, sobretot, articles de roba, calçat i complements en general.

Campanya de Nadal irregular per als comerciants locals

Per a Cerdanyola Comerç i Serveis la campanya de Nadal ha estat molt irregular amb dies molt bons i altres molt dolents, el que ha provocat que hi hagi molts estocs a les botigues.

Des de l’associació, de recent creació, asseguren que continuaran treballant i lluitant per revitalitzar i dinamitzar un sector fortament castigat per la crisi. De fet, ja per al proper mes de febrer tenen preparada una nova campanya de promoció. Cristina Bustamente explica que dos dels principals reptes que ara mateix es plantegen són formar als associats i fidelitzar clients. 

Les expectatives per als comerciants en aquestes rebaixes són, per tant, molt bones. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, indica que alguns comerços ubicats en enclavaments estratègics auguren un augment de les vendes de fins al 5%. No  obstant això, Fraile recorda que  la campanya del 2013 va ser "desastrosa", ja que les vendes van caure el 10% .


TAGS comerç
Comparteix