Convocatòria ONTOCHAIN: blockchain per a la propera generació d'Internet
Edició/ 11 de Gener de 2021

Ontochain preveu donar forma a un marc tecnològic modular i de múltiples capes i basar-se en ecosistemes i comunitats d'Internet de nova genernació i blockchain, per permetre la implementació de diverses solucions de nova generació, com ara web i xarxes socials fiables, xarxes socials en línia no supervisades / descentralitzades, etc. i donar poder als professionals per fer front als diversos reptes de la Internet de nova generació mitjançant l’ús de tecnologies de registre distribuït. 

 

Concretament, es tracta de dissenyar l'arquitectura ONTOCHAIN per a la seva implementació al voltant de 6 temes:   

  1. aplicacions 
  1. interoperabilitat semàntica 
  1. gestió de dades en cadena 
  1. gestió del coneixement fora de cadena 
  1. economia dels ecosistemes 
  1. escalabilitat i integració dels ecosistemes. 

 
 

La convocatòria es divideix en tres fases: 

  • fase 1: proposta de recerca (2 mesos): es seleccionaran fins a 18 projectes per conceptualitzar un projecte de recerca per a 1 dels 6 temes esmentats (es conservaran les tres primeres propostes per tema) 
  • fase 2: premis a la investigació (4 mesos): a partir del grup inicial de 18 projectes, es conservarà un subconjunt de 6 projectes en funció de la seva capacitat per elaborar el concepte proposat a la fase 1 i preparar les especificacions de disseny per implementar a la convocatòria 2 
  • fase 3: reptes per a conferències (1 mes): se seleccionaran i premiaran les millors publicacions i els resultats finals de la convocatòria oberta 1.   

 

Són elegibles investigadors, innovadors i desenvolupadors, ja siguin d’empreses d’alta tecnologia, incloses les pimes, acadèmics o persones físiques establertes legalment en un estat membre de la UE.  
 

Els seleccionats poden rebre fins a 123.000 euros, assessorament, accés a la infraestructura superior i participar en un programa de 7 mesos dividit en 3 fases per establir el marc ONTOCHAIN.  

Data límit: 15/01/2021 

Font:

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/detalls/

Mes informació:

https://ontochain.ngi.eu/apply


 
Comparteix