Inici de sessió d'usuari

Dentaid renova compromís "malalties rares"
Edició/ 21 de Març de 2012

El projecte que s'ha acordat prorrogar fins al 31 de desembre de 2012, compta amb el suport Col·legi Oficial de de Farmacèutics de Madrid (COFM), la distribuïdora farmacèutica COFARES, l'ONG Farmacèutics sense Fronteres d'Espanya (FSFE), la Federació Espanyola de Malalties Rares-Madrid (FEDER) i la Fundació FEDER per a la investigació de Malalties Rares, així com diversos laboratoris farmacèutics. 

Un any més, DENTAID, capdavanter en salut bucodental en farmàcia, ha volgut sumar-se al projecte altruista, “En malalties rares sumem tots” aportant gratuïtament els seus productes que es lliuraran a les famílies afectades per aquest tipus de malalties a través de COFARES. 

Es tracta d'una iniciativa centrada en l'atenció de pacients amb malalties rares de la Comunitat de Madrid i que requereixen productes sanitaris no finançats pel sistema públic. Durant el passat any el projecte va obtenir un resultat molt positiu ascendint a 53.782 euros l'aportació conjunta dels *onces laboratoris implicats, la distribuïdora COFARES i les 35 oficines de farmàcia participants; amb cost zero per als pacients. 

Les malalties que s'inclouen en aquest programa són Esclerodermia (pell dura), Sjögren (afectació de glàndules exocrinas que dificulta les secrecions de les mucoses), Mastocistosis (augment de mastocititos que intervenen en les funcions que tenen a veure amb l'al·lèrgia), Aniridia (augment de la pupil·la que provoca fotofobia i altres alteracions oftalmológicas), Extrofia vesical (malformacions de la bufeta i de la uretra), Síndrome de Joubert (malaltia neurològica que afecta a la coordinació de moviments musculars), i Malaltia de Behçet (vasculitis amb implicacions oculars, neurològiques i arterials). 

Les malalties rares a Espanya i al món

Segons estimacions de la Unió Europea, prop de tres milions de persones pateixen a Espanya alguna de les prop de 7.000 malalties rares descrites en la literatura científica: parlem de malalties que tenen una incidència menor a 1/2.000 habitants i destaca que malgrat la seva baixa incidència, en el seu conjunt, les malalties rares constitueixen el 25 per cent del total de les malalties. El 80 per cent són d'origen genètic; s'estima que entre el 6 i el 8 per cent de la població està afectada per aquestes malalties: 27 milions d'europeus i 25 milions de nord-americans.

Sobre Dentaid 

Fundada en 1980, Dentaid s'ha consolidat com una companyia pionera i especialitzada en investigació, desenvolupament i comercialització de productes per a la higiene bucal. Posseeix oficines centrals en Cerdanyola del Vallés, Barcelona, i cinc delegacions comercials a Espanya. A més *Dentaid compta amb un dels laboratoris de R+D+i en microbiologia oral més importants d'Europa. 

La companyia ha crescut fins a convertir-se en líder del mercat espanyol a més de tenir presència internacional en més de 40 països a través d'una àmplia xarxa de distribuïdors. Entre els productes que comercialitza es troben marques com: Vitis®, Perio-Aid®, Desensin®, Interprox®, Halita®, Xeros Dentaid®, Waterpik® i Fittydent®. A més, Dentaid és membre fundador i preferent de les principals societats mèdiques espanyoles i internacionals. 

 

Font: notícia de www.noticasmedicas.es  14/03/2012

Comparteix