Devicare tanca el primer tram de la seva ronda Seed per finançar el llançament dels seus productes a Espanya
Edició/ 25 de Maig de 2016

Devicare , empresa cerdanyolenca i de referència en la gestió remota de pacients crònics i especialitzada en el desenvolupament de la següent generació de self-testing medical devices, ha anunciat avui el tancament del primer tram d'una ronda Seed, l'import no ha transcendit, que permetrà finançar el manufacturing set-up i màrqueting set-up dels seus primers productes Lit-Control i Tao-Control en el mercat espanyol.

Aquesta ampliació de capital ha estat liderada per Corporació Empresarial EMESA, SL, i ha comptat amb la participació dels socis existents.

Lit-Control és un innovador mètode de prevenció de la formació de càlculs renals mitjançant l'autocontrol del pH urinari. Aquest mètode consta d'un dispositiu mèdic d'autocontrol (self-testing) que li permet al pacient mesurar el seu pH urinari al seu domicili amb la mateixa precisió que una anàlisi de laboratori, i de tres complements alimentaris que li permeten modificar el pH urinari i inhibir la cristal·lització de càlculs.

"L'autocontrol del pH urinari és fonamental per a la prevenció de càlculs renals", assegura el Dr. Fèlix Grases del Laboratori d'Investigació de Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears, que a més afirma que "les tires reactives de pH no són el suficientment precises i els pH metres de laboratori amb elèctrodes de vidre mesuren el pH de l'orina hores o dies posteriors a la micció urinària del pacient, de manera que el valor obtingut és incorrecte i inútil per al diagnòstic. "

"Lit-Control pH Ficar ens permet mesurar en la consulta en menys d'1 minut el valor del pH urinari dels nostres pacients. Aquesta mesura no només és útil per prevenir la formació de càlculs renals, també pot ajudar-nos a prevenir les infeccions del tracte urinari, a evitar les calcificacions de catèters urinaris, o fins i tot a realitzar un screening de l'acidosi tubular renal, manifesta el Dr. Oriol Angerri de la Fundació Puigvert.

Per la seva banda, Tao-Control és un innovador mètode d'autocontrol tutelat per als pacients amb tractaments anticoagulants orals (TAO) com Sintrom ® o Aldocumar ®. Aquest mètode consta d'un dispositiu mèdic que li permet al pacient mesurar la seva INR al seu domicili amb la mateixa sensibilitat que al CAP oa l'Hospital, i disposa d'un equip de professionals sanitaris que l'ajuden a ajustar la dosi del fàrmac en funció del seu nivell d'INR i li resolen qualsevol dubte que pugui tenir. "Tao-Control és un mètode implantat en altres països com Holanda, Alemanya o els Estats Units, que s'ha demostrat que redueix la morbiditat i mortalitat dels pacients, i suposa un significatiu estalvi per als sistemes nacionals de salut enfront del control centralitzat en el centre sanitari o l'ús dels nous anticoagulants orals "afirma el Dr. Juan Carlos Souto de l'Hospital de Sant Pau.

"El model de Devicare situa al pacient en el centre de l'atenció sanitària, el faculta perquè pugui fer-se responsable de la seva salut i el dota de les eines necessàries perquè pugui estar connectat en tot moment amb els professionals sanitaris. És el model cap al qual hem d'avançar com a societat si volem que el sistema sanitari sigui sostenible, i Devicare vol liderar-lo ", assegura Xavier Peris, director de Màrqueting i Vendes de Devicare.

"La proposta de Devicare és ara possible gràcies als avenços en biosensórica, IOT i Big Data, àrees en què Devicare està invertint molts recursos per crear una plataforma tecnològica que sigui capaç de portar l'Hospital a domicili", manifesta el Dr. Giuseppe Giovinazzo, Director Tècnic de Devicare.

"L'excepcional equip humà de Devicare ha estat capaç d'innovar en tecnologia i model de negoci en un sector tan regulat com el sanitari en només 3 anys, període en el qual han aconseguit fites tan importants com la ISO 13485, ISO 9001, el marcatge CE i registre al Canadà per als seus primers productes, un contracte de distribució amb la companyia M4 Pharma SL per a Espanya, 8 famílies de patents i el desenvolupament d'un procés productiu amb secret industrial per a la seva tecnologia sensòrica que els permetrà crear nous productes first-in -class en diferents àrees terapèutiques ", comenta Jordi Llarg de Corporació Empresarial EMESA, SL.

Devicare planeja posicionar-se en 5 anys com una empresa referent en gestió remota de pacients crònics i en desenvolupament de dispositius mèdics per a autocontrol. Per a això està en converses amb diverses companyies farmacèutiques, de dispositius mèdics i de telecomunicacions a les que espera incorporar en el seu capital.

Devicare està ubicada en el Parc de Recerca de la UAB, a Cerdanyola del Vallès.

Font: web Devicare

Comparteix