Inici de sessió d'usuari

Dos projectes de la UAB reben el premi Ecoemprenedor XXI
Edició/ 27 de Novembre de 2014

Els projectes AEInnova i PLANET, del campus Universitat Autònoma de Barcelona, i Tecnoturbines han estat els tres guanyadors de la quarta edició del programa, que pretén fomentar la creació d’empreses en l’àmbit de les tecnologies netes.

El passat dijous 20 de novembre i coincidint amb l’Smart City Expo World Congress es van entregar els tres premis del concurs Ecoemprenedor XXI, que té l’objectiu de promoure la creació d’empreses innovadores amb alt potencial de creixement dins els sector de les tecnologies netes.

El primer premi, de 12.000 euros, ha estat per  AEInnova, que ha desenvolupat un sistema de microelectrònica per recuperar la calor residual que es perd i transformar-la en energia elèctrica. Sorgit des de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, aquest projecte també ha estat escollit com a Premi Idea 2014 del Fons d'Emprenedors de Repsol, ha estat seleccionat per KIC InnoEnergy per incubació i ha guanyat el certamen Sustainable Building Entrepreneurship.

El segon premi, dotat amb 5000 euros, ha estat per Tecnoturbines. Aquesta empresa ha dissenyat i patentat una turbina amb sistema de control electrònic per recuperar l’excés d’energia que es perd degut a la reducció de la pressió hidràulica.

PLANET, desenvolupat des del Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG) del campus de la UAB, ha rebut el tercer premi pel seu projecte de consultoria per assessorar empreses del sector químic-agrari en l’optimització de nous productes, centrant-se especialment en bioestimulants i biopesticides.

Reconeixement a les empreses CleanTech

El programa Ecoemprenedor XXI té l’objectiu de promoure la creació d’empreses d’alt potencial de creixement en l’àmbit de de les energies renovables, l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible, la gestió del cicle de l’aigua i la gestió energètica dels residus. Alhora, vol fomentar l’esperit emprenedor així com promoure la transferència de coneixement en el sector estratègic de les tecnologies netes.

Al llarg de les quatre edicions la iniciativa, impulsada des de “La Caixa”, Barcelona Activa i Kic InnoEnergy, ha acompanyat a 40 projectes de negoci, dels quals 32 ja s’han constituït en empresa. 

Font: web PRUAB
TAGS PRUAB
Comparteix