Inici de sessió d'usuari

Economistes i professionals debaten sobre riscos als mercats financers
Edició/ 1 de Juny de 2016

La UAB organitza, juntament amb tres universitats britàniques, el nou congrés de la International Finance and Banking Society (IFABS), una de les principals organitzacions mundials dedicades a la recerca en banca i finances. La trobada tractarà sobre riscos financers i tindrà lloc de l'1 al 3 de juny.

De l'1 al 3 de juny, UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona) acollirà el congrés d'enguany de la International Finance and Banking Society (IFABS), que organitzen la UAB, la Universitat de Nottingham, la Universitat de Sheffield i la Universitat de Leicester. Estarà centrat en els riscos als mercats financers i el paper de les institucions i hi assitiran més de 300 delegats procedents d'una cinquantena de països. El conferenciant principal serà el prestigiós economista Viral Acharya, professor de la Stern School of Business de la Universitat de Nova York.

Amb més de 3.500 membres, l'IFABS és una de les principals organitzacions a nivell mundial dedicades a la promoció de la recerca en banca i finances. Al seu congrés d'enguany, es tractarà sobre com avaluar i gestionar els riscos financers. Acadèmics, professionals i membres de les administracions públiques compartiran els seus punts de vista sobre els riscos complexos als que fan front les institucions financeres i sobre les implicacions d'aquests riscos per al creixement econòmic.

Segons la pròpia IFABS, es tracta de qüestions d'actualitat ja que la percepció del risc ha canviat darrerament arrel dels ràpids canvis a l'entorn econòmic global i les crisis financeres esdevingudes, entre altres factors. A més, les estructures corporatives complexes, els balanços opacs i l'anomenada banca a l'ombra (fora del control de les entitats reguladores) afegeixen factors de risc. Les estratègies pensades per reduir els riscos han demostrat tenir, en algunes circumstàncies, efectes adversos. Instruments sofisticats, noves tecnologies i les relacions creixents entre mercats de capitals han alterat la idea del risc als mercats financers.

Al llarg del congrés, seran presentats treballs sobre temes com les crisis financeres, la regulació, el comportament dels mercats, models matemàtics i computacionals, intermediació, etc. Posteriorment, els resultats del congrés seran recollits en un número sepecial del Journal of Banking and Finance.

Font: web UAB

Comparteix