El 2022 serà un any clau en el desenvolupament del Centre Direccional
Edició/ 29 de Novembre de 2021

L’alcalde, Carlos Cordón, i la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, han visitat aquest matí el Parc de l’Alba. Conesa ha acabat el recorregut amb una trobada amb representants de l’entitat Cerdanyola Empresarial

Mercè Conesa ha volgut, aquest matí, conèixer sobre el terreny “el sector econòmic més rellevant que en aquest moment pot oferir Catalunya” segons ella mateixa a afirmat. La directora de l’Incasòl i l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, han visitat, el centre de disseny d’Stradivarius i a continuació s'han apropat a les instal·lacions del Sincrotró Alba. La visita de la directora de l'Incasòl ha continuat a l’empresa de Natura Bissé i ha acabat a la seu del Consorci del Centre Direccional, a on acompanyada del delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, s’ha reunit amb representants de l’associació Cerdanyola Empresarial a qui ha explicat el projecte de desenvolupament del sector.

La directora de l’Incasòl ha marcat el 2022 com un any clau per al desenvolupament del Parc de l’Alba. Conesa ha explicat que “hi ha empreses internacionals molt interessades en situar-se en aquest àmbit que els permet connectivitat amb port, aeroport, proximitat al sincrotró i a la universitat” i ha afegit que “l’any vinent serà el de la comercialització i esperem poder concretar algunes d’aquestes localitzacions”.

Mercè Conesa ha fet referència al projecte ALBA II i que significarà la renovació del Sincrotró Alba a una instal·lació de 4a generació, que amb capacitats analítiques millorades, servirà a la comunitat científica i industrial per entendre millor i resoldre els reptes actuals i futurs de la nostra societat. Aquest projecte ja ha rebut 7,5 milions d’euros per desenvolupar i obtenir un prototip dels nous sistemes d’acceleradors. Aquests fons formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència procedent dels fons europeus NextGenerationEU

D’altra banda, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha celebrat que “els governs implicats en el desenvolupament de la zona estiguem en la mateixa línia” i ha afegit que “des de l’inici, nosaltres sempre hem defensat el projecte com un projecte de ciutat i de país. Una oportunitat per créixer bé”. Cordón s’ha referit al moment actual com a “clau per al Centre Direccional amb totes les passes administratives fetes per començar a desenvolupar-se” i ha remarcat el 2022 com “l’any d’atracció d’empreses i urbanització dels carrers que falten”.

El director del Consorci Centre Direccional, Pere Solà, s’ha referit a aquesta urbanització que “en una primera fase té com a principal objectiu connectar el Parc de l’Alba a la ciutat i a la UAB”. La intervenció més rellevant serà l’ampliació del pont que creu l’autopista i que connecta Cerdanyola amb la UAB”

Comparteix