Inici de sessió d'usuari

El centre tecnològic Ascamm integra l'iMat
Edició/ 20 de Març de 2012


El Centre Tecnològic Ascamm avança en el procés de consolidació dels centres d'investigació privats a Catalunya i acaba d'aprovar l'absorció de l'iMat, que està especialitzat en tecnologies de la construcció. A la pràctica, aquesta operació suposa que 15 dels 22 treballadors de l'iMat, fins ara a Barcelona, s'integraran a la plantilla d'Ascamrn, que d'aquesta manera sumarà un total de 170 persones, bàsicament investigadors. L'iMat aporta també una facturació de prop d'un milió d'eures a l'Ascamm, que el 2011 va registrar uns ingressos de 12,2 milions.
El mes de setembre passat, l'Ascamrn, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès, ja va formalitzar la fusió amb el Centre Tecnològic Aerospacial (CTAE), de Viladecans. "L'Ascarnm aspira a convertir-se en el centre tecnològic de referència a Catalunya", assenyala Xavier López, director general de l'Ascamrn.

L'iMat, creat fa cinc anys i dependent de l'Institut Tècnic de la Construcció, "ha desenvolupat bones patents, treballa per industria litzar els processos de la construcció, i té futur en el desenvolupament del green bullding i l'eficiència energètica", diu López. L'operació ha estat facilitada des de l'Administració catalana, que promou la racionalització del sector dels centres privats d'investigació. La Fundació Ascamm forma part de la xarxa Tecnio i té en el seu patronat les empreses CIE, Boada, ABM, Solé, Simon, la UAE i la uPC .•

 

Font: notícia de la Vanguardia 18/03/2012

Comparteix