El major Centre de Dades d'Espanya obrirà al novembre al Parc de l'Alba
Edició/ 23 de Juliol de 2013
L'empresa informàtica T-Systems invertirà un total de 47 milions d'euros en la posada en marxa del seu nou Centre de Procesament de Dades (CPD), que se situarà en el Parc d'Alba de Cerdanyola i funcionarà a partir de novembre.

Durant la presentació de la instal·lació, el director general de T-Systems Iberia, José Manuel Desco, ha precisat que 17 milions corresponen a la primera fase del projecte, mentre que la resta del desemborsament s'efectuarà en el termini de dos anys. La nova infraestructura, amb una superfície de 8.862 metres quadrats, va començar a edificar-se a l'abril i servirà tant a l'administració catalana com a clients nacionals i internacionals de T-Systems. Desco ha concretat que el 40 % dels equips del centre cobriran les necessitats de procesament de dades de la Generalitat de Catalunya en un primer moment, si bé ha destacat que la capacitat del CPD podrà augmentar si cal.

La filial alemanya ha llogat per vint anys un terreny de 8.862 metres quadrats per a la construcció del CPD. A més, aquest CPD donarà capacitat a T-Systems per elevar tot la seva oferta de solucions al Núvol, amb la finalitat de poder donar servei no només a clients a Espanya, sinó també a clients internacionals. Recentment, T-Systems ha estat reconegut com el proveïdor de cloud computing millor valorat pel mercat en el “Informe Penteo: Univers Cloud Computing a Espanya 2013”, presentat el passat mes de juny a Madrid.

El conseller d'empresa i Ocupació, Felip Puig, ha celebrat l'aposta de l'empresa alemanya pel municipi vallesano, ja que ha afirmat que serà una infraestructura bàsica per a l'adaptació i transformació del model de gestió de l'administració publica, cada vegada més vinculat a les noves tecnologies, per aconseguir que aquest sigui més eficient. "Es pot veure amb voluntat d'estalvi, però no només es persegueix això. També es busca l'adaptació a un model d'organització més eficient i eficaç que beneficiï els ciutadans, al teixit empresarial i a l'estructura econòmica", ha puntualitzat Puig.

Així mateix, ha rebutjat que l'aposta de T-Systems es degui a la bona sort o a l'atzar, sinó que ha sostingut que és el fruit de l'aposta contínua de l'executiu i de Cerdanyola per les tecnologies, així com del compromís de la filial alemanya amb Catalunya. En aquest sentit, l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha precisat que el CPD de T-Systems és una "immillorabvle carta de presentació" de l'aposta de la nostra ciutat per un model d'economia de coneixement en què "l'economia productiva es posa al davant de l'especulativa i que potencia la col.laboració publico-privada". Per a l'alcaldessa, el CPD de T-System ha de ser motor d'un nou model en una ciutat d'ubicació privilegiada.

Així, des de l'empresa s'afirma que volen "ser part activa a Catalunya en l'engegada de projectes estratègics d'envergadura i importància per al país", ha resolt Desco, que ha apuntat que el CPD de Cerdanyola serà el major centre de l'empresa en l'Estat.

T-Systems Iberia es va adjudicar l'any passat set contractes relacionats amb el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), dos dels quals corresponen al CPD. L'establiment d'aquesta nova infraestructura de CPD al territori estarà destinat a la Generalitat i a altres clients, permetent l'assoliment de grans economies d'escala i disposar de tarifes competitives per al Govern i per a les pimes catalanes, aportant una notable millora de competitivitat a Catalunya.

La multinacional alemanya va ser l'única que va participar en el macro concurs de la Generalitat sense formar part d'una unió temporal d'empreses. En total, T-Systems es va adjudicar set contractes en cadascun dels quatre lots –Aplicacions, Suport a l'empleat i llocs de treball, Connectivitat i Telecomunicacions i Centres de Processament de Dades- per un valor total de 421 milions d'euros, la qual cosa li fa continuar sent partner tecnològic de referència per la Generalitat, amb la qual col·labora des de fa més de deu anys. En el sector de CPD va guanyar aquests dos contractes per valor de 171 milions d'euros, dels 397 milions d'euros destinats a aquest lot.

La filial alemanya empra 2.700 treballadors a Catalunya, on compta amb set centres de treball, entre els quals figura la seva seu corporativa, en el districte tecnològic del 22@.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/07/22/tsystems.html

Comparteix