El Parc de Recerca UAB i l’spin-off Aeris promouen models innovadors de gestió de residus a Guatemala
Edició/ 12 de Març de 2015

A través del finançament de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, el Parc de Recerca UAB, amb la participació de l’spin-off Aeris Tecnologies Ambientals i la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, ha endegat un projecte per avaluar i millorar els sistemes de gestió de residus de la Mancomunitat del Sud de Guatemala, que aplega quatre municipis del sud-est del país centreamericà: Escuintla, San José, Iztapa i Guanagazapa.

El projecte busca dotar de millores a nivell de governança de la Mancomunitat del Sud per tal d’alleugerir la gran càrrega mediambiental que l’excés de deixalles a l’atmosfera general a Guatemala i s’estén cap a altres territoris.

En aquest context, una delegació de l’Àrea Internacional del Parc de Recerca UAB es va traslladar fins a Guatemala durant la primera setmana de març per veure in-situ l’estat dels diferents municipis pel que fa a la gestió dels seus residus. De la mateixa manera, es van dur a terme visites a diferents empreses amb alts índex de contaminació per detectar la font del problema i avaluar possibles mesures per millorar la situació.

Amb la informació recollida, el Parc, amb la participació de l’spin-off Aeris, duran a terme un pla estratègic que reculli mesures i iniciatives que puguin ajudar a solucionar aquest gran problema que afecta a milions de ciutadans de tot Centreamèrica. 

Font: web PRUAB

Comparteix