Esteu aquí

El pregó de la Festa de Tardor reivindica el model de comerç de proximitat

Sense definir

L'Ajuntament va fer la recepció a les entitats com acte previ al pregó d'inici de la Festa de Tardor Sant Martí 2015, amb la benvinguda de l'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, que va agrair la tasca de La Comissió de festes i de tota la gent que les fa possible participant en diferents àmbits. El representant de La Comissió, Fèlix Heras, va parlar en nom de totes les persones que "dediquen molts dies a treballar per a que tothom s'ho pugui passar bé".

Xavi Olivé, president de l'Associació Cerdanyola Comerç i Serveis, va oficiar el pregó, una reivindicació del paper dels comerciants com a gent propera amb vocació de servei i en qui es pot confiar. El pregó va destacar el paper dels comerciants com a elements dinamitzadors de la comunitat, jugant un paper important a l'hora de tenir una ciutat viva i amable. Un model de comerç de proximitat que ha de saber crear una marca distintiva de ciutat.

Una vegada acabat el pregó, Xavi Olivé explicava que al seu parer "Cerdanyola té inoculat un virus de centre comercial i sempre ha costat una mica fer veure a la ciutadania els avantatges del comerç de proximitat. Cerdanyola Comerç i Serveis, amb uns 180 associats, està fent pedagogia per transmetre tots els valors que van lligats al model del comerç de barri, i ens marquem com a repte arribar als 200 associats".

Olivé no creu que el model de comerç de proximitat estigui en perill i "malgrat la crisi es manté dinàmic a la ciutat". Cerdanyola Comerç i Serveis ja té preparada la campanya de Nadal, que tornarà a tenir com a centre neuràlgic d'activitats la pista de gel al Parc Xarau, del 4 de desembre al 10 de gener. Igualment s'ocuparan altres espais en cap de setmana, com plaça de l'Abat Oliba i Pla de les Alzines, per instal•lar jocs gegant per a la canalla. La novetat d'enguany serà "l'aparició pels principals eixos comercials de la ciutat d'un personatge anomenat Dolors Deulofeu i que donarà molt que parlar".

Cerdanyola Comerç i Serveis, que complirà 2 anys de vida el proper 1 de gener, va néixer de la fusió de quatre associacions comercials de Cerdanyola (Casc Antic, Les Fontetes Comerç i Serveis, El Rovell de l’Ou i L’Eix), convençudes que la situació socioeconòmica i les dimensions de la ciutat requereixen entitats fortes per exercir una interlocució efectiva amb les administracions i altres organismes del territori. L'associació vol ser una marca forta i un referent en la defensa de la proximitat, la competitivitat i l’excel•lència d’un sector que es troba al cor de qualsevol model de ciutat.

Font: Cerdanyola.info