El programa Kit Digital centra la primera xerrada del cicle ‘Esmorzars de Can Serra’
Edició/ 6 de Maig de 2022

La presentació del programa Kit Digital, ha estat la primera cita dels Esmorzars de Can Serra, organitzats des del Servei de Promoció Econòmica amb la col·laboració de Cerdanyola Empresarial

L’Ajuntament de Cerdanyola, a través del Servei de Promoció Econòmica, ha iniciat el cicle de conferències Esmorzars de Can Serra, adreçades al teixit empresarial de la ciutat. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de Cerdanyola Empresarial, s’ha estrenat amb la presentació del programa Kit Digital, a càrrec d’Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, entitat pública adscrita al Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital del Gobierno de España, encarregada d' accelerar la digitalització del teixit empresarial. 

L’acte, que  s’ha dut a terme al jardí de la Masia Serraparera i es pot tornar a veure al Canal de Youtube de l’Ajuntament, ha comptat amb la participació de Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès, Pere Soler, el cap de la secció d'Empresa i Mercat de Treball de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, Susanna Fernández, tècnica de la secció de Coordinació de Polítiques - Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona i coordinadora del programa Treball, Talent i Tecnologia, i  Jaume Maranges, president de Cerdanyola Empresarial.

Carlos Cordón ha iniciat la seva intervenció agraint el treball de totes les administracions i destacant la importància de la digitalització en la societat en general i en especial en el món empresarial per poder créixer. Cordón ha destacat que el programa Kit Digital és una oportunitat única per a les petites empreses i persones autònomes per iniciar-se o millorar la seva digitalització.

Pere Soler s’ha referit al paper de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a ens que dona serveis en diferents àmbit, entre aquests l’empresarial, als 36 municipis que formen part. Soler s’ha referit al programa Kit Digital com a “una iniciativa important per desenvolupar-se tecnològicament i amb un sistema de demanda molt àgil”.

Susanna Fernández també ha destacat l’important paper de la tecnologia i com “la COVID ha deixat de manifest la necessitat d’apostar per la transformació digital”. Fernández també ha explicat que “volem impulsar el creixement sostenible a través de la tecnologia i aquesta ha de servir per augmentar la competitivitat territorial”.

Kit Digital

Albert Martínez, director general de Red.es, entitat pública adscrita al Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital del Gobierno de España, ha estat l’encarregat de presentar i explicar el programa Kit Digital a les persones empresàries, emprenedores i autònomes presents a la conferència. Martínez ha explicat que es destinaran 3.000 milions d’euros a bons digitals i ha destacat que “ho hem volgut fer fàcil i per sol·licitar les subvencions no demanem cap paper i hem habilitat la figura del representant voluntari per a que un tercer pugui demanar l’ajuda en nom de l’empresa”.

Les empreses i persones autònomes beneficiàries podran disposar d'un bo digital per accedir a les solucions de digitalització, l'import del qual varia en funció dels següents segments d'empreses:

  • Segment I. Empreses de 10 a 49 treballadors - 12.000 euros
  • Segment II. Petites empreses o microempreses d'entre 3 i 9 treballadors - 6.000 euros
  • Segment III. Microempreses d'entre 0 i 2 treballadors - 2.000 euros

Per accedir al programa cal registrar-se a la plataforma www.acelerapyme.es i completar un senzill test de 13 preguntes per avaluar el nivell de maduresa digital de l'empresa. Posteriorment, i un cop s'obri una convocatòria, caldrà omplir un formulari per sol·licitar el bo digital sense que calgui presentar cap paper addicional.

El programa Kit Digital, que es finança amb fons Next Generation EU, preveu beneficiar prop d'un milió d'empreses i autònoms en el conjunt d'Espanya per mitjà de diferents convocatòries per segments d'empreses que s'aniran publicant al llarg dels propers mesos. El15 de març es va obrir el període de sol·licituds de bo digital per a empreses de 10 a 49 treballadors i fins ara ja l’han sol·licitat unes 56.000 empreses.

Després de la conferència sobre el programa Kit Digital, les persones presents a l’acte han pogut gaudir d’un esmorzar.

Més informació de la jornada:

https://www.youtube.com/watch?v=kQXhtSHXQyQ

 

Comparteix