Inici de sessió d'usuari

El projecte AI REGIO ajuda a les pimes europees en el camí cap a la digitalització impulsada per la intel·ligència artificial
Edició/ 7 de Gener de 2021

AI REGIO té la missió d'ajudar a les pimes europees en el camí cap a la digitalització impulsada per la intel·ligència artificial, al mateix temps que integren encara més la xarxa paneuropea de Centres d'Innovació Digital (DIH) regionals.

En el pla tecnològic, hi ha projectes i iniciatives que es desenvolupen amb massa independència entre si i que desaprofiten l'oportunitat de beneficiar-se dels resultats dels altres. AI REGIO integrarà les plataformes de fabricació digital de projectes anteriors finançats per la UE, com BEinCPPS, MIDIH i L4MS i AI4EU, i ajudarà a integrar-les a les ofertes dels centres d'innovació digital. Aquestes Plataformes de Fabricació Digital es beneficiaran al seu torn dels actuals serveis dels Centres d'Innovació Digital pel que fa als seus reptes empresarials i d'impacte social.

En el pla empresarial, les ofertes actuals dels Pols d'Innovació Digital es limiten a aplicacions de la Indústria 4.0 centrades, per exemple, en la interacció entre màquines, la millora de la connectivitat i l'anàlisi de grans dades. Encara no se centren en les aplicacions impulsades per la IA, que canvien la relació entre els sistemes autònoms i els éssers humans. AI REGIO té per objecte omplir aquesta llacuna mitjançant la millora de la xarxa de centres d'innovació digital i pimes regionals, que portaran a terme conjuntament 30 experiments d'aplicacions impulsades per la intel·ligència artificial.

AI REGIO preveu dues convocatòries obertes (previstes per a juny de 2021 i març de 2022) en què les PIMES podran presentar les seves sol·licituds. AI REGIO forma part de la iniciativa I4MS, que dona suport a les pimes i empreses de mitjana capitalització manufactureres en la integració de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en les seves operacions comercials i està cofinançada pel programa Horizon 2020.

Font:

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/

https://www.airegio-project.eu/

 

 
Comparteix