Inici de sessió d'usuari

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola compta amb 10 Cooperatives Escolars a Cerdanyola
Edició/ 12 de Març de 2021

Enguany són cinc les escoles que participen en la iniciativa i 10 les cooperatives que s’han creat. Totes elles ja tenen el nom i els prototips dels productes que a partir d’ara produiran per, si la situació sanitària ho permet, vendre’ls al mercat de cooperatives escolars

Fins a 10 cooperatives són les es van presentar en l'acte online que va comptar amb els membres de les mateixes cooperatives, l’alcalde, Carlos Cordón, el regidor d’Educació, David González, i la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché.  Aquest curs són 5 les escoles que participen en la Cultura Emprenedora a l’Escola, un projecte de la Diputació de Barcelona que busca reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat. I en aquests valors van coincidir tots i totes les representants de les cooperatives, que van destacar el treball en equip com el principal aprenentatge del projecte. També van fer referència a la resolució de conflictes, parlar en públic, respectar totes les idees, entre d’altres dels aspectes que estan aprenent aquest curs.

Fins ara, les cooperatives s’han constituït, han escollit el seu logo, el seu nom i els prototips dels productes que a partir d’ara començaran a fabricar amb les aportacions inicials que han fet cadascuna de les persones sòcies (alumnes) de la cooperativa. L’objectiu final és poder vendre aquests productes en un mercat que reunirà a totes les cooperatives, sempre que la situació sanitària ho permeti. Part dels diners recaptats amb la venda dels productes els donaran a les ONGs que les mateixes cooperatives hagin escollit.

Cooperatives Escolars a Cerdanyola curs 2020-21:

  • Recicladors 5è, SCCL (Escola Collersola) - 27 socis/es
  • Cooperativity, SCCL (Escola Les Fontetes) - 14 socis/es
  • Nofpooc, SCCL (Escola Les Fontetes) - 13 socis/es
  • Serracinca, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
  • Becapi, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
  • Electrobots, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
  • Big Family, SCCL (Escola Xarau) – 16 socis/es
  • Animania, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 17 socis/es
  • CooperArt, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 17 socis/es
  • Cooperclass, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 16 socis/es

 

L’alcalde, Carlos Codón, va felicitar a totes les cooperatives presents per la feina realitzada i va destacar la importància de valors com “l’emprenedoria i el cooperativisme no només en aquest projecte sinó en la vida”. Cordón també va convidar als membres de les cooperatives que aprofitin l’experiència i sobretot que gaudeixin d’ella.

El regidor d’Educació, David González, també va felicitar a totes les cooperatives i va explicar que “cada any, quan acaba el projecte passen una enquesta de valoració i els aspectes més valorats per l’alumnat són haver après a treballar en equip, prendre decisions, explicar idees en públic, ser responsables... Tots ells valors i aprenentatges importants”. González va desitjar molts èxits a totes les cooperatives.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché, va fer referència a la importància del programa pels valors que es treballen. Per a Arché “la millor manera de conèixer el funcionament d’una cooperativa és que la feu vosaltres mateixos i la gaudiu”. La regidora també va traslladar a totes les cooperatives “sort i encerts” i el desig de que es pugui fer el mercat per vendre els productes elaborats.


Vídeo de l'acte de presentació de les Cooperatives Escolars 2020-21

 
Comparteix