Inici de sessió d'usuari

El Sincrotró ALBA estrena un nou programa de visites virtuals
Edició/ 22 de Març de 2021

ALBA ESTRENA UN NOU PROGRAMA DE VISITES VIRTUALS

El Sincrotró ALBA posa en marxa un programa de visites en format virtual per tal de continuar la seva tasca de divulgació i donar a conèixer què és un sincrotró i per a què serveix. Les visites ja es poden reservar a través de la web de l’ALBA i estan dirigides a escoles, instituts, universitats, associacions i centres de recerca, entre d’altres.

La pandèmia de la covid-19 ha obligat a repensar moltes de les activitats que es feien abans de l’aparició del coronavirus. Entre d’altres, les visites que el Sincrotró ALBA realitzava a les seves instal·lacions des de la seva obertura el 2010 i que beneficiaven a més de 5.000 persones cada any.

Actualment, les visites físiques a l’ALBA estan suspeses, però l’opció de conèixer el sincrotró de ben a prop continua més accessible que mai, ja que es posa en marxa un nou programa de visites guiades virtuals. A través d’una videoconferència, els participants coneixeran de primera mà l’ALBA, guiats pel seu personal que, des del propi sincrotró, els conduirà per les instal·lacions i els mostrarà tots els seus secrets a través de la pantalla.

Amb l’organització d’aquestes visites virtuals, ALBA espera rebre virtualment fins a 5.000 persones al llarg del 2021. Aquest nou format també permet alhora la participació de col·lectius geogràficament allunyats del sincrotró o amb impossibilitat de desplaçar-se, gràcies a les oportunitats que ofereix el format de videoconferència, tant present en els temps actuals.  

Les visites virtuals són gratuïtes i tenen una durada d’1 hora i 15 minuts a través de l’aplicació Zoom amb un màxim d'uns 25-30 participants per sessió. Estan dirigides exclusivament a grups escolars (4t ESO, 1r i 2n de batxillerat), grups universitaris, de formació professional i investigadors, així com a institucions i associacions professionals i culturals. En el cas de les visites per a instituts, també està contemplada l'opció de realitzar l'activitat a l'aula, amb el desplaçament d'una persona educadora experta en el Sincrotró ALBA al centre educatiu.

Les visites virtuals començaran a partir del mes d’abril i ja es poden reservar les sessions pels mesos d’abril, maig i juny. El formulari disponible a la web d’ALBA mostra sempre els torns disponibles per als següents tres mesos i, el primer dilluns laborable de mes, s’actualitza amb noves dates de visita.

A la llarga, ALBA espera poder combinar el format de visites virtuals amb el de visites físiques convencional, i així poder oferir un ampli ventall de possibilitats perquè el públic pugui conèixer com és aquesta infraestructura científica única i singular.

Comparteix