El tribunal de la UE aconsella eximir Google de garantir el dret a l'oblit a internet
Edició/ 26 de Juny de 2013

Un dictamen del Tribunal de Justícia de la UE afirma que són les webs les que han d'esborrar les dades dels usuaris

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea acaba d'eximir Google de qualsevol responsabilitat sobre el que publiquen altres webs amb què enllaça el seu buscador. La mesura afecta el que es coneix legalment com a "dret a l'oblit", el dret que té una persona que no se la relacioni amb actes del seu passat quan ja ha complert amb ells i ha passat un temps.

 

En un dictamen a instàncies de l'Audiència Nacional espanyola, l'advocat general Niilo Jäaskinen considera que l'empresa californiana no fa tractament de dades quan tracta una pàgina web per ser utilitzada en els seus serveis de cerca, i per tant no té cap responsabilitat sobre el que allà s'hi digui si la pàgina original manté el contingut perquè el tractament que realitza està automatitzat.

La petició de l'Audiència Nacional va ser a instàncies de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que va reclamar a propòsit del cas d'un ciutadà que veia el seu nom relacionat amb un antic cas de subhasta d'un immoble que ja estava resolt i que considerava que el perjudicava professionalment.

La resolució del cas, no obstant, està pendent de la sentència definitiva del tribunal.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/brusselles-excusa-google-responsabilitat-sobre-les-webs-que-enllaca-2436779

TAGS google
Comparteix