Inici de sessió d'usuari

Els autònoms cobraran la devolució de la quota del març la segona quinzena de maig
Edició/ 20 de Abril de 2020

La quota cobrada al març als autònoms serà retornada en la segona quinzena de maig, segons la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS). La TGSS ha explicat en una publicació del seu compte de Twitter que actuarà d’ofici en la devolució d’aquestes quotes d’autònoms quan se superposin amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat sense que aquests treballadors hagin de sol·licitar-ho.

En aquest sentit, el president de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA) de l’estat espanyol, Lorenzo Amor, ha indicat que ‘és per coses com aquestes per les quals al març demanàvem la suspensió de la quota’, ja que els autònoms ‘no estan per a donar diners a l’estat i que els hi ho retornin dos mesos més tard’.

A més, ha ressaltat ‘com de fàcil hagués estat fer-ho a l’inrevés’, per la qual cosa espera que aprenguin de l’error i a l’abril ‘suspenguin per a tots i cobrin al juny a qui correspongui pagar’.

Els autònoms van abonar la quota de març malgrat que el dia 17 d’aquest mes començava el període per a sol·licitar la prestació extraordinària per cessament d’activitat.

Fins al 15 d’abril, un total d’1.016.670 treballadors per compte propi ha sol·licitat la prestació extraordinària de cessament d’activitat a les mútues col·laboradores de la Seguretat Social. Segons el Ministeri Inclusió, Seguretat Social i Migracions espanyol, s’han aprovat el 97,3% de les sol·licituds tramitades.

Font: https://www.vilaweb.cat/noticies/els-autonoms-cobraran-la-devolucio-de-la-quota-del-marc-la-segona-quinzena-de-maig/

TAGS
Comparteix