Inici de sessió d'usuari

Els errors que ha d'evitar un emprenedor
Edició/ 7 de Juny de 2013

Experts en emprenedoria i finançament analitzen en què s'equivoquen els empresaris potencials.

Milers d'empresaris i emprenedors han passat pel saló BizBarcelona aquest dimecres i dijous. Hi han trobat ofertes, oportunitats, idees, possibles inversors... però també experts que tracten a diari amb gent del perfil emprenedor. I són conscients d'alguns dels errors que es repeteixen a l'hora d'arrencar l'aventura empresarial.

“Demostrar d’alguna manera que hi ha un interès en el mercat”
Ho demana Julian Vinue, director de Wayra Barcelona. Admet que les bones idees, el talent i l’impuls són essencials, però si no es demostra la viabilitat de mercat, no s’acoseguirà el sí dels inversors. “S’ha de demostrar amb fets i dades”, puntualitza el director de Wayra, acostumat a escoltar promeses i sensacions de futur per part dels emprenedors.

“Un gran error és respondre que no tens competència”
En el mateix sentit es posiciona Juan Pérez, director en La Salle Technova Barcelona. Assegura que els emprenedors que ell rep es concentren massa en la tecnologia, en allò que inventen, i massa poc en el públic, que és el que els farà viables. “No tenim competència diuen els emprenedors... mentida!”, sentencia.

“Cal estar-ne enamorat”
Per Sonia Mulero, d’Inlea, “s’ha de tenir passió cap al projecte, sinó els altres no creuran en tu”. “L’error és no creure-s’ho!”, exclama. De la mateixa manera, subratlla la importància d’un líder. “Moltes vegades es reuneixen amb nosaltres sense un líder i tots volen parlar!”.

"Vénen persones soles i això no ens agrada gaire"
"Agrada més que tres o quatre persones vinguin amb un líder”, detalla Josep Miquel Torregrosa, de KIC InnoEnergy.

“S’ha d’evaluar l’interès emprenedor de la persona”
“Fa falta que els inversors potencials diguem la veritat i, si no és un bon projecte, cal dir-ho”, justifica Marc Ponce, de l'empresa de capital risc Highgrowth. Des d'aquesta empresa de capital risc centrada en la formació, destaquen la importància de l'interès emprenedor de la persona i en un taller al Biz l'han avaluat amb un test.

Font: http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2013/06/els-errors-que-ha-d-evitar-un-emprenedor-901.php

Comparteix