Els plans d’ocupació AMB 2020-21 arriben al seu equador
Edició/ 10 de Març de 2021

Les persones professionals contractades per a la millora de l’entorn urbà es distribueixen en diferents projectes

Des del passat 29 de desembre 23 persones estan contractades per l’Ajuntament de Cerdanyola a través del programa ‘Plans d’Ocupació AMB 2020-2021. Pla Metropolità de suport a les Polítiques Socials Municipals’. 13 de les persones contractades treballen en tasques de millora de l’entorn urbà i les altres 10 exerceixen d’agents cívics.

Les persones professionals contractades per a la millora de l’entorn urbà es distribueixen en diferents projectes.

Un fuster, dos pintors i dos operaris polivalents de suport als oficials estan reparant elements del mobiliari urbà. Fins ara han pintat 43 fanals i quatre papereres, han reparat integralment 37 bancs de fusta i han reparat i pintat 74 potes de bancs. També han pintat dues baranes, quatre pilones de limitació d’accés i una font ornamental.

D’altra banda, hi ha 5 operaris i una monitora que es dediquen a la neteja de les males herbes que creixen als escocells dels arbres i a les voreres. Fins el moment ja han fet intervencions a 26 carreres de la ciutat.

També hi ha dos operaris de neteja i condicionament d’embornals que han intervingut en 33 carrers i una escola, netejant un total de 188 embornals i desembossant cinc fonts.

L’alcalde, Carlos Cordón, i la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Ocupació, Carme Arché, han visitat algunes de les actuacions realitzades dins el pla d’ocupació i destaca que “els plans d’ocupació serveixen per contribuir a rebaixar les taxes d’atur i millorar i fomentar l’ocupació”. Cordón també ha valorat la feina realitzada pels 13 professionals que actualment estan treballant en la millora de l’entorn urbà de la ciutat

 

Formació inclosa al programa

Totes les persones que participen en el pla reben, al llarg del seu contracte i, en horari laboral, diferents accions formatives amb l'objectiu de millorar el seu perfil professional. Totes es formen per obtenir el carnet de carretoner/a i reben formació de riscos laborals per obtenir la Targeta Professional de la Construcció. També cursen 15 hores d'informàtica, formació en medi ambient, en igualtat de gènere i en tècniques de recerca de feina.

Aquest pla d’ocupació està cofinançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i finalitzarà 28 de juny

 

Altres programes

Actualment, l’Ajuntament de Cerdanyola també té contractats set agents cívics a través del programa Treball i Formació convocatòria extraordinària 2020 i tres agents cíviques contractades  a través del programa Treball i Formació Línia Dona, tots dos cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat.

Comparteix