Inici de sessió d'usuari

Els primers equips que utilitzaran el Sincrotró arribaran a l'abril
Edició/ 19 de Gener de 2012


Els primers equips científics que utilitzaran el Sincrotró Alba de Cerdanyola començaran a fer-ho aquests primers mesos de l'any després de passar una selecció prèvia. Aquests equips utilitzaran 7 línies experimentals d'investigació de les 32 que pot arribar a tenir l'equipament científic.
La posada en marxa del Sincrotró Alba continua i, segons indica l'Agència Efe citant al director científic del Laboratori de Llum, Salvador Ferrer, la instal·lació dels equips de maquinari es troben al 90 per cent. Els primers grups d'usuaris que requereixen llum de sincrotró per als seus projectes començaran a funcionar al mes d'abril.
Al febrer, un comitè internacional independent haurà avaluat prèviament les peticions i confeccionat un rànking segons el seu mèrit científic per delimitar l'ordre d'entrada en les línies.
D'altra banda, un dels investigadors que ha treballat des del principi en el projecte del Sincrotró Alba i fins ara el seu director, Joan Bordas, ha passat a ser el nou director de la seu espanyola de la Font Europea de Neutrons per Espalación (ESS) de Leioa -Bizkaia-.

 

Font:notíca www.cerdanyola.info 18/01/2012

Fotografia: sincrotró de l'Alba

Comparteix