En marxa el programa Joves per l’Ocupació amb l’objectiu de preparar per al mercat laboral a 20 joves aturats de la ciutat
Edició/ 6 de Març de 2017

S’inicia de nou el projecte Joves per l'ocupació, destinat al col·lectiu de joves amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys, i menors de 30 en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès activa la participació local al programa Joves per l'Ocupació, coordinat des del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica. Joves per l'Ocupació és aquest any en cinquena edició i presenta per la nostra ciutat un total de 20 places, 2 més que a la darrera convocatòria gràcies al bons resultats obtinguts.

L’especialitat que es realitzarà a Cerdanyola del Vallès serà la d’Auxiliar Administratiu amb atenció al client amb un total de 300 hores, en les quals destaquen l’anglès en el procés comercial i d’atenció al client i les pràctiques en empresa, per tal de donar resposta a les demandes de l’actual mercat de treball.

En aquests moments coexisteixen la quarta edició del programa, que està en una fase final ja que finalitza al març i l’inici de la cinquena. Gràcies als bons resultats dels anys anteriors, el projecte està tenint continuïtat al Servei; en la darrera edició el 100% dels alumnes han finalitzat amb èxit el curs, un 78% dels participants han trobat feina i s’ha aconseguit que un 67% dels joves retornin al sistema educatiu.

Requisits per a participar-hi

En aquesta edició els/les candidats/es interessats/des en participar en el procés de selecció han de tenir els següents requisits: 
Ser persones joves aturades inscrites a l’OTG com a demandants d’ocupació; entre 16 i 25 anys i menors de 30 en cas de persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33%; que no disposin del graduat d’ESO i altres que, malgrat l’hagin obtingut no han continuat amb els estudis post obligatoris abandonant el sistema educatiu.

Igual que el darrer any en el moment d’incorporar-se al programa, les persones joves hauran d’estar inscrites en el Registre de Garantia Juvenil. La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per tal de reduir l'atur juvenil.

Les persones interessades en participar en aquest projecte poden posar-se en contacte amb el Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica a través del telèfon de contacte 935 947 050.

Joves per l'Ocupació

Joves per l’Ocupació és un programa innovador de suport a l’experiència pràctica orientat a la formació i la inserció laboral de joves amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i facilitar una experiència laboral en empreses. L'impulsa la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració d'altres institucions, com és el cas de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Com a les edicions anteriors el programa combina accions d’orientació professional, tutorització i seguiment individualitzat, de formació professionalitzadora i d’adquisició d’experiència professional en empreses amb possibilitat d’incentius per a les empreses en la contractació dels joves participants al programa.

"Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014” modificada per l’Ordre EMO/254/2015.

Font: http://www.cerdanyola.cat/actualitat/en-marxa-el-programa-joves-locupacio-amb-lobjectiu-de-preparar-al-mercat-laboral-20-joves

Comparteix