Ensenyament i Eurecat impulsen nou actuacions per a la transferència de coneixement a les aules
Edició/ 12 de Desembre de 2016

El Departament d’Ensenyament i el centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) han signat un conveni marc de col·laboració per promoure la transferència de coneixement i de formació professional i especialitzada en els centres docents catalans, el qual recull nou actuacions per afavorir, potenciar i actualitzar la formació a través de la innovació.

L’acord, que promourà el contacte directe amb les empreses per facilitar la inserció laboral, l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey.

En aquest conveni marc, que té una vigència d’un any, s’hi regulen nou modalitats de col·laboració, que tenen com a objectiu crear instruments, sinergies i accions, mitjançant el foment de la transferència de tecnologia i de coneixement, a través d’actuacions com l’organització de conferències, seminaris o classes magistrals per part d’Eurecat, adreçades a alumnes en matèria de transferència de tecnologia i de coneixement.

L’acord permetrà la transferència contínua de coneixement pioner i innovador del centre tecnològic als alumnes i professors de Formació Professional a través de diferents actuacions.

També es realitzaran pràctiques d’alumnes a Eurecat, en el marc de cursos organitzats pel Departament d’Ensenyament, amb maquinària d’última generació a les instal·lacions del centre tecnològic i formació contínua per part d’Eurecat en diferents àmbits tecnològics per al professorat.

Altres accions són la realització d’estades dels professors a les diferents seus d’Eurecat, l’orientació professional als alumnes en els diferents sectors tecnològics i l’organització de visites tècniques d’alumnat i professorat a les dependències i instal·lacions del centre tecnològic.

Estan previstes diferents modalitats de col·laboració, com pràctiques d’alumnes a Eurecat o bé formació contínua per al professorat del Departament.

Facilitar el contacte amb les empreses per ajudar als alumnes en la seva inserció laboral, organitzar jornades tècniques, concursos o premis per tal d’incentivar la participació en nous projectes i col·laborar en projectes  en matèria d’innovació, transferència de tecnologia i de coneixement completen el protocol de col·laboració.

Programa d’innovació i transferència de coneixement InnovaFP

El Departament d’Ensenyament impulsa diversos programes en els centres docents, entre els quals es troba el Programa d’innovació i transferència de coneixement InnovaFP, en què hi participen un total de 53 centres. Es tracta d’un programa que potencia la innovació dels centres que imparteixen formació professional, per tal que puguin desenvolupar projectes i transferir el coneixement, en col·laboració amb les empreses o organitzacions properes als centres educatius. Es crea així una xarxa que potencia la transferència de coneixement i que suposa un estímul pels diferents agents: alumnat, professors, centres educatius i organitzacions.

Font: web Eurecat

Comparteix