Entrevista a Iván Borrego, director del Beauty Cluster Barcelona. Participa amb la ponència “Clústers: Una fórmula per a generar valor”
Edició/ 23 de Novembre de 2016

Ens pot resumir la seva intervenció en la 3a Jornada FCIS?

Parlarem de Clústers, eines de col•laboració creades per millorar la competitivitat de les empreses. Empreses de tota la cadena de valor que s'associen per entendre conjuntament el negoci i generar estratègies per competir internacionalment millor. Actualment existeixen a tot el món més de 3.000 iniciatives clústers, entitats que agrupen a empreses de tota la cadena de valor per catalitzar l'increment de la seva competitivitat.

El fenomen no és nou, ja que a Catalunya s'han desenvolupat iniciatives clústers des de fa més de 30 anys i avui dia alberga la seu de 28 clústers que representen a més de 1.300 empreses.

El lema del FCIS 2016 és "El nou paper de l'Economia Col•laborativa en el finançament de la Ciència i la Recerca? És possible?

És possible i donada l'alta competitivitat internacional diria que és imprescindible doncs fa molt més dinàmics els projectes.

Es necessiten projectes d'R+D+i transformativa i per a això s'han de generar ecosistemes de col•laboració com els que engeguem els clústers, en el qual ajuntem a tots els actors perquè intercanviïn informació sobre necessitats, oferta i demanda, la qual cosa provoca que aflorin projectes de manera contínua. A més, sota el concepte d'economia col•laborativa es poden optimitzar els recursos i simplificar els processos de finançament.

Què li sembla aquesta iniciativa?

Em sembla una idea magnífica i espero que es consolidi i puguem repetir-la periòdicament per veure com hem avançat i quines innovacions està havent-hi en aquest àmbit.

 
Comparteix