Inici de sessió d'usuari

Es crea una xarxa de 400 investigadors per impulsar la Indústria 4.0 a Catalunya
Edició/ 5 de Febrer de 2021

La quarta revolució industrial o Indústria 4.0 consisteix a automatitzar el màxim de processos de la producció industrial mitjançant la tecnologia intel·ligent. D’aquesta manera, es busca que la indústria sigui cada vegada més autònoma fins arribar a fàbriques totalment intel·ligents (smart factories).

Els 35 grups de recerca que conformen la xarxa pertanyen a la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), la Fundació CIM UPC, el Centre Tecnològic de Catalunya (eurecat), la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre de Visió per Computador, l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, la Universitat de Girona, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunyai2cat i el Centre Tecnològic Leitatt.

Transferència de coneixement i la projecció del territori
La finalitat principal de la xarxa XaFIR és promoure i facilitar la transferència de coneixement en forma de productes i serveis en el marc de la Indústria 4.0 a les empreses. Especialment, a les petites i mitjanes empreses (PIMES).

D’altra banda, s’assessorarà per impulsar la transferència de productes i serveis cap al sector industrial en forma de patents, llicències i creació d’empreses de base tecnològica (EBTs), i s’establirà un marc d’intercanvi d’experiències i capacitats amb suport físic (living-labs) i virtual (marketplace) mitjançant un nou concepte d'Innovation HUB d'Indústria 4.0, com a Espai Obert d'Innovació Tecnològica. 

Un dels aspectes que es tindrà en compte en les activitats de XaFIR és l’impacte en el territori i la col·laboració amb altres entitats involucrades en Indústria 4.0. Es promourà la col·laboració amb corporacions municipals, associacions sindicals, empresarials i professionals, clústers d’empreses, iniciatives territorials i altres xarxes. Especialment, les Xarxes de Manufactura Avançada i d’Energia. 

Font:

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/

 

Comparteix