Eurecat crea una tecnologia de postproducció flexible per millorar la competitivitat de les petites productores
Edició/ 22 de Desembre de 2016

Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) han desenvolupat una tecnologia de postproducció audiovisual que simplifica la generació d’efectes especials, mitjançant una tecnologia flexible que permet separar objectes del seu fons de manera senzilla i detallada i automatitzar processos que fins ara requerien d’una gran quantitat de treball manual.

La tecnologia AutoPost permetrà automatitzar processos de creació d’efectes especials que fins ara es feien manualment

La tecnologia ha estat integrada en el producte AutoPost Plugin Suite, que consisteix en una sèrie de plugins que es poden integrar fàcilment amb les plataformes de producció actuals per fer-les més eficients. L’AutoPost Plugin Suite disposa d’una interfície d’usuari visual per complementar fàcilment els processos de producció existents al mercat i millorar, així, l’eficiència i flexibilitat de les productores mitjanes i petites.

Aquesta tecnologia té aplicacions diverses en el camp dels efectes visuals, com ara la l’extensió i la substitució del fons en escenes, la composició i l’extracció d’objectes en fons arbitraris i la selecció d’objectes per a l’ajustament del color i de l’acabat.

L’AutoPost Plugin Suite permet separar objectes del fons sense la necessitat d’un croma, entre d’altres innovacions

A diferència de les solucions actuals, la tecnologia d’AutoPost desenvolupada per Eurecat “permet separar objectes del seu fons en imatges que no s’hagin pres sobre un croma de color verd, requisit indispensable en la majoria de solucions actuals”, remarca Monica Caballero, coordinadora del projecte. A banda, la tecnología “és capaç de treballar sense un coneixement previ de la geometria dels objectes, cosa que li aporta una major flexibilitat”, afegeix Caballero.

Els dissenyadors de l’AutoPost Plugin Suite també han dotat l’eina d’una funcionalitat innovadora que permetrà millorar el resultat obtingut amb feedback directe dels usuaris durant l’edició. “El software millorarà de forma interactiva el resultat quan l’usuari toqui una àrea errònia del dibuix, cosa que el farà encara més eficaç a la llarga”, explica la investigadora.

El projecte, liderat per Eurecat, ha desenvolupat la tecnologia en col·laboració amb empreses del sector audiovisual

El projecte AutoPost, liderat per Eurecat, ha treballat amb altres centres de recerca europeus i empreses del sector per desenvolupar el nou producte. El consorci ha estat format pel centre tecnològic alemany Fraunhofer HHI, els també alemanys Imcumbe Labs i Moto i l’empresa audiovisual belga Digital Graphics.

Font: web Eurecat

Comparteix