Eurecat desenvolupa una motxilla per a ciclistes amb electrònica flexible
Edició/ 1 de Desembre de 2016

El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha dissenyat una motxilla per a ciclistes que incorpora un sistema de senyalització amb electrònica flexible que permet augmentar la seva seguretat i que es va poder veure a la darrera edició de la fira Smart City Expo, que va tenir lloc a Barcelona el darrer mes de novembre.

Eurecat ha dissenyat la motxilla per augmentar la visibilitat dels ciclistes, de manera que els automòbils vegin millor els canvis de direcció que fan. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat un sistema lumínic que es pot activar mitjançant el mòbil. D’aquesta manera, el ciclista pot descarregar la ruta que vol fer i activar els intermitents i el llum de frenat de la motxilla mitjançant el seu mòbil.

La tecnologia que ha permès crear la motxilla és l’electrònica flexible, que permet posar una capa d’intel·ligència als objectes i de forma transparent per a l’usuari. Aquesta tecnologia es pot aplicar a les peces de vestir i es compatible amb la seva neteja a la rentadora.

El procés per crear aquests tipus d’elements prové d’una anàlisi de la funcionalitat dels objectes, amb la finalitat de crear elements intel·ligents, que aportin més funcions, en aquest cas, seguretat activa tot integrant el sistema de llum quan es va en bicicleta.

La finalitat d’Eurecat és traslladar la tecnologia que té en els seus laboratoris en el mercat, perquè les empreses la puguin incorporar en el seus productes, de forma que el seu ús sigui el més senzill possible, sostenible i faci més fàcil la vida a les persones.

El centre tecnològic ha presentat també un laboratori de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses per a combatre els riscos que comporten per a ciutats, empreses i organitzacions els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que al 2020 es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements.

Altres innovacions d’Eurecat que van estar presents a la Smart City Expo van ser les seves solucions integrals de visualització interactiva immersiva i 3D aplicades al subsòl de Barcelona. Aquest desenvolupament té aplicació en múltiples plataformes com a valor afegit a projectes industrials, culturals i de visualització de dades, així com realitat augmentada, realitat virtual i indústria 4.0.

Font: web Eurecat

 

Comparteix