Inici de sessió d'usuari

FECYT publica la Convocatòria d'ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2016
Edició/ 28 de Setembre de 2016

FECYT finança, a través d'aquesta convocatòria, projectes de divulgació i comunicació de la ciència que apropin la investigació, la tecnologia i la innovació als ciutadans. El pressupost d'aquesta convocatòria pública, l'única d'aquestes característiques a nivell nacional, és 3.250.000 euros.

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), institució dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat a través de la Secretaria d'Estat de R + D + I, ha obert avui la convocatòria d'ajudes per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2016 amb un pressupost màxim de 3.250.000 euros, la mateixa quantia que l'any passat. L'objectiu és finançar projectes de divulgació i comunicació de la ciència que apropin la investigació, la tecnologia i la innovació als ciutadans.

La presentació de les sol·licituds es realitzarà a través del sistema telemàtic de participació disponible a la web www.convocatoria.fecyt.es fins les 13:00 hores (hora catalana) del 5 d'octubre del 2016.

Què es finança?

La convocatòria per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2016 compta amb tres línies d'actuació, dividida cadascuna d'elles en diverses modalitats, que engloben totes les activitats finançables: Cultura científica, tecnològica i de la innovació, Creativitat i vocacions científiques i Xarxes de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació. Aquest any es prioritzaran aquells projectes que divulguin els resultats d'investigacions dutes a terme per científics / es espanyols o que desenvolupin la seva activitat al nostre país.

La línia Cultura científica, tecnològica i de la innovació finança projectes de divulgació i comunicació sobre qualsevol temàtica científica i tecnològica dirigits a públic no especialitzat amb l'objectiu d'apropar l'activitat investigadora dels centres de recerca espanyols i afavorir la participació ciutadana en el procés científic a través d'activitats de "ciència ciutadana", entre altres. Dins d'aquesta línia, es finançaran a més projectes que fomentin la innovació com a actitud individual i estudis sobre ciència, tecnologia i societat per tal d'obtenir un major coneixement de l'estat de la cultura científica a Espanya.

La línia Creativitat i vocacions científiques està dirigida a projectes que serveixin per promoure les vocacions científiques entre escolars i joves no universitaris mitjançant el contacte directe amb el mètode i la pràctica investigadora. També es finançaran projectes que estimulin la creativitat en els més joves i que coordinin a nivell estatal iniciatives ja desenvolupades a nivell regional i local, com ara concursos, certàmens o olimpíades. A més, se segueix apostant per les Fires de la ciència obertes al públic en general i dirigides a estudiants no universitaris en les que presenten els seus projectes experimentals de ciència i tecnologia que duen a terme amb el suport dels seus professors.

La tercera línia de finançament, Xarxes de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació, està enfocada a les activitats que posen en marxa les Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) i els museus de ciència i tecnologia. Les UCC + i tenen com a missió comunicar i divulgar les investigacions de les institucions a què pertanyen, des de centres d'investigació a universitats. Pel que fa als museus, FECYT donarà suport al desenvolupament d'exposicions o programes de planetari així com la itinerància d'exposicions ja existents.

Com en la passada edició, cal un resum en anglès dins de la documentació a aportar per a la possible difusió internacional dels projectes finançats per la convocatòria. FECYT, a més del finançament econòmica, facilitarà la seva col·laboració per obtenir patrocini addicional d'agents públics o privats per a la divulgació de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Font: web FECYT

Comparteix