Inici de sessió d'usuari

Flisa desafia a la crisi
Edició/ 19 de Abril de 2012

Flisa desafia a la crisi amb un 11% més de facturació en 2011.

La crisi no ha impedit que FLISA, xarxa de bugaderies industrials i lloguer de tèxtils creada en 1990 pel grup Fundosa, societat que promou la Fundació ONCE, acabés 2011 amb un augment en la facturació del 11%, fins als 113 milions d'euros. El resultat d'explotació va aconseguir els 7,5 milions, un 25% més, i el benefici abans d'impostos va ser de 6 milions, la qual cosa ha significat un creixement del 22%.

Aquests bons resultats han anat acompanyats, segons Alejandro Oñoro, conseller delegat de Flisa, per una ampliació de la cartera de clients. En 2011 la companyia va arribar a un acord amb NH-Hesperia per donar serveis de bugaderia al 80% de tots el seu hotels a Espanya, enfront del 50% del que s'ocupava abans. Això ha significat donar servei a 60 hotels nous.

Igualment, Flisa ha ampliat el conveni amb Husa i des de 2011 s'encarrega dels serveis de bugaderia de tots els seus establiments. Aquesta major activitat ha anat acompanyada de nous llocs de treball, en concret, 240, dels quals 212 van ser per a persones amb discapacitat. La plantilla total de Flisa és de 3.000 treballadors, més del 85% d'ells discapacitats.

Per aquest any, Oñoro espera seguir amb el creixement, malgrat el context econòmic. "De tots els anys de la crisi, est serà el més complicat". Així, preveu duplicar les vendes i sortir a l'exterior.

Oñoro recorda que, a tal fi, l'any passat la companyia va configurar Flisa Internacional. Tenim alguna presència a Portugal i Andorra i mirem a Alemanya i Itàlia. En paral·lel a aquest pla d'expansió, el directiu parla de l'ampliació a noves línies de negoci. En 2011 hem incorporat la roba de treball, que dóna més valor afegit i més marge. Un altre concepte és el de cambrera de pis, consistent a fer tota l'habitació i no solament rentar i lliurar la roba. "Es crea més ocupació amb poca inversió".

Finalment, també ha començat a oferir a les habitacions l'anomenat ameniti, és a dir, aportació de sabó, calçador o cremes d'afaitat. En 2011 va incorporar quatre plantes i per aquest any espera dues més. Ara compta amb 31 bugaderies pròpies que processen 150 milions de quilos de roba.

Font i fotografia: noticia de www.grupofundosa.es  de 16/04/2012


Comparteix