Inici de sessió d'usuari

Internacionalització d'Inèdit Innovació
Edició/ 23 de Setembre de 2011

Joves doctors de la UAB lideren la internacionalització d'aquest projecte empresarial Inèdit, la primera empresa acollida al Parc de Recerca UAB (PRUAB) dedicada al sector ambiental. Inèdit acaba d'obrir una nova seu a Mérida (Yucatán, Mèxic) on durà a terme, prioritàriament, projectes de sostenibilitat en la construcció d'habitatge social i complexos turístics.

La ciutat de Mérida es troba en un punt estratègic, ja que és la capital del sud-est de la República mexicana i té un vincle directe amb les zones turístiques més importants a nivell internacional, com la Riviera Maya. En els últims anys, s'hi està potenciant el desenvolupament científic i tecnològic i la innovació, per la qual cosa, Inèdit considera que la seva implantació a Yucatán permetrà una expansió dels seus serveis a tota la República Mexicana.

Inèdit va néixer el 2009 com a empresa derivada del grup de recerca Sostenipra, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'empresa, que està dedicada a la recerca aplicada en el camp de la sostenibilitat i la prevenció ambiental, aposta per l'ecoinnovació com a resposta intel·ligent als reptes ambientals i com una estratègia que ajuda a optimitzar l'ús dels recursos al llarg del cicle de vida dels productes, processos i serveis.

Alguns dels projectes més destacats en que l'equip d'inèdit ha participat són: el Projecte Pilot d'Ecodisseny (Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç), la Quantificació de la Petjada de Carboni de Filats de Cotó, l'Anàlisi Ambiental del Cicle de Vida de diferents Sistemes de Recollida i Dipòsit d'Envasos, o la Quantificació de les Emissions de Carboni associades al Tractament de Residus de la Regió Metropolitana de Barcelona.


Data d'elaboració: 23/09/2011
Font i fotografia: notícia PRUAB, 20/09/2011  

Comparteix

afegir comentari

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris