Inici de sessió d'usuari

Josep Baselga, Premi Internacional de Catalunya
Edició/ 26 de Juliol de 2016

Josep Baselga, catedràtic de Medicina de la UAB fins al 2013, ha rebut el XXVIII Premi Internacional de Catalunya junt amb Manel Esteller i  Joan Massagué “per la seva revolucionària tasca, especialment en la recerca oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”.

Baselga (Barcelona, 1959) és un referent internacional en la recerca contra el càncer de mama i en l’estudi d’estratègies per superar els mecanismes de resistència als fàrmacs. Professor de Medicina de la UAB fins al juliol del 2013, ha estat també un dels directors fundadors del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). Actualment, és director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer Center, el mateix centre en què es va especialitzar en investigació oncològica.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. Aquesta és la primera vegada des de la seva creació que el guanya una persona catalana.

El lliurament de la distinció es farà en un acte solemne, presidit pel cap del Govern, el pròxim 25 d’octubre a les 19 hores, al Palau de la Generalitat.

Font: web UAB

Comparteix