Knoid desenvolupa DabigAPP
Edició/ 4 de Juny de 2012

Desenvolupada per Knoid, spin-off del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, DabigAPP permet estudiar el perfil del pacient a través d'una anàlisi dels diferents factors de risc per obtenir una orientació sobre el tractament antitrombòtic més indicat en la prevenció de l'ictus per fibril·lació auricular no valvular.


Boehringer Ingelehim i Knoid, una spin-off del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han desenvolupat DabigAPP, la primera aplicació web adaptada a terminals mòbils, tablets i PC per al col·lectiu professional sanitari.

La companyia farmacèutica ha confiat a una de les empreses del Parc de Recerca UAB el desenvolupament de la que és la primera eina de consulta interactiva sobre l'anticoagulant de nova generació, dabigatran etexilato.
 
Amb l'objectiu d'apropar la informació pel que fa al benefici clínic de dabigatran etexilato, Boehringer Ingelheim aposta per la innovació i les noves tecnologies per actualitzar la forma en què es dirigeix ​​als metges.

DabigAPP

Neix amb la finalitat de facilitar la tasca mèdica i esdevenir una eina de consulta per als professionals sanitaris en la pràctica clínica diària. Aquesta aplicació incorpora les dades i índexs necessaris per ajudar als metges en l'adequada prescripció del tractament per a la prevenció de l'ictus per FANV amb l'anticoagulant oral dabigatran etexilato d'acord amb el perfil de cada pacient i a la fitxa tècnica autoritzada.
 
Accedint a la web www.dabigapp.es, els metges podran completar el perfil del pacient contestant a una sèrie de preguntes per conèixer el nivell de risc de patir un ictus causat per fibril·lació auricularno valvular, valorant factors de risc com ara la hipertensió, l'edat o haver patit un ictus amb anterioritat. Els resultats serviran per determinar si el pacient requereix o no tractament antitrombòtic. Mitjançant l'opció d'un segon test, l'aplicació calcularà i assignarà una de les dues dosis disponibles del anticoagulant oral dabigatran etexilato que millor s'adeqüi a la situació concreta de cada pacient que compleixi amb la indicació aprovada i sempre segons els criteris i recomanacions de la fitxa tècnica autoritzada per al fàrmac.
 
Característiques de DabigAPP
DabigAPP també ofereix la possibilitat d'obtenir més informació referent a la prevenció de l'ictus per fibril·lació auricular no valvular.

Des del menú principal de l'aplicació web, el metge pot accedir a les dades estimatives incidència d'ictus per comunitats autònomes. Aquest apèndix conté dades estimades comparatives entre Pradaxa® (dabigatran etexilato) i el patró de prescripció habitual per a la prevenció d'ictus, d'hemorràgies fatals i de morts causades per fibril·lació auricular no valvular.

L'aplicació també ofereix una estimació comparativa en la reducció de risc d'ictus entre el tractament amb warfarina (antivitaminas K) i Pradaxa ® 150 mg i / o 110mg segons el perfil de cada pacient i en funció dels resultats que es van obtenir en l'estudi RELY (1) de dabigatran etexilato.

D'altra banda, DabigAPP incorpora un apartat amb les notícies publicades sobre les darreres novetats del anticoagulant oral Pradaxa® (dabigatran etexilato) perquè el professional sanitari estigui informat de les últimes innovacions en relació amb aquest tractament.

 

Font i fotografia: parc.uab.es de 31/05/2012

Comparteix