Inici de sessió d'usuari

La computació quàntica s'instal·la al Parc de Recerca UAB
Edició/ 27 de Novembre de 2020

Qilimanjaro Quantum Tech és una empresa de nova creació que ha ubicat part del seu equip al Parc de Recerca UAB. Apliquen la investigació en computació quàntica a la resolució de problemes de càlcul complexos.

Ofereixen processadors i serveis per a aplicacions específiques, com l’optimització de problemes de logística o de machine learning.

 

La nova startup sorgeix com a spin-off de tres grans centres de recerca: l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i la Universitat de Barcelona (UB).

Pel que fa a la relació amb el Campus de la UAB, l'empresa de computació quàntica farà ús de la sala blanca del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM) per a la construcció de xips. A més, els primers prototips de la màquina es van desenvolupar a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

 

Un dels objectius de Qilimanjaro és la captació de talent. El seu equip està format per personal investigador de Japó, Xina, Holanda, Irlanda i Alemanya, entre altres. També compta amb el suport d’assessors líders mundials del sector quàntic. L’equip de fundadors el completen Víctor Canivell i Jordi Blasco, que hi aporten experiència executiva en els sectors informàtic i de fusió i adquisició d’empreses (M&A), respectivament.

El prestigi d’aquesta nova empresa, però, no només ve acreditat per les trajectòries dels fundadors i la relació amb centres de recerca d’alt nivell, sinó també per la qualitat de la investigació. En aquests moments ja estan participant en importants projectes internacionals, com per exemple, el FET-Open H2020 AVaQus, concedit per la Comissió Europea i liderat per Pol Forn-Díaz.

Font:

https://www.uab.cat

Comparteix