Inici de sessió d'usuari

La comunitat maker uneix forces contra el coronavirus
Edició/ 25 de Març de 2020

Els sistemes sanitaris mundials estan vivint un estrés sense precedents a causa de la pandèmia del coronavirus. La falta de recursos sanitaris ha activat projectes en tot el món basats en la impressió 3D de components que escassegen i la comunitat maker de tot l'Estat s'ha posat en marxa per a fabricar viseresulleres i tiradors de portes per evitar amb urgència el colapse. 

La iniciativa forma part de la xarxa CoronavirusMakers.org, que aplega més de 10.000 'makers' a tot l'estat que es coordinen via Telegram per crear diferents peces en un temps rècord i posar-les a disposició dels centrs de salut. Un material que es fabrica amb impressores 3D, que resulta ser una producció barata i ràpida.

L'organització del projecte s'està fent en diferents nodes, un per provincia. A Catalunya, hi ha nodes a BarcelonaGironaLleida Tarragona

Els canals de Telegram són una eina de coordinació que permet posar al dia als centres que tinguin material o als que ja els hi hagi arribat sobre les novetats, fer crides per a necessitats de qualsevol tipus, arribar a tothom d'una manera directa, directa i sense soroll, ajudar als que ajuden o tenir cura dels que cuiden. 

Després de diversos dies de disseny, desenvolupament i organització de grups de treball en tot el territori estatal en relació al brot de Covid-19, la comunitat maker ha llençat un primer repte: la construcció de viseres de protecció pel personal sanitari i tiradors per a les portes per evitar que s'hagin d'obrir i tancar tocant els tiradors de metall amb les mans. Ja s'estan repartint per diferents centres.

Estan a l'espera de conèixer altres necessitats que apuntin des dels centres hospitalaris de les diferents ciutats i, més endavant i un cop homologat el prototip, podrien crear respiradors.

 

Comparteix