Inici de sessió d'usuari

La Facultat de Ciències de la UAB, premi Jaume Vicens Vives 2015
Edició/ 28 de Juliol de 2015

La Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat guardonada amb la distinció Jaume Vicens Vives 2015 en la modalitat de premi col·lectiu per la qualitat docent i de la recerca i per les iniciatives innovadores en els estudis científics amb la finalitat de crear nous perfils professionals.

El Govern de la Generalitat de Catalunya concedeix des de 1996 les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent a professors i projectes de les universitats catalanes. Els premis estan dotats amb 20.000 euros que s’han de destinar a projectes d’innovació o de millora docent. 

Des de la seva creació, diverses iniciatives de la Facultat de Ciències de la UAB han configurat una oferta d’estudis innovadora, atractiva i de qualitat. S’han creat nous títols que han canviat els esquemes tradicionals dels estudis científics i que han estat molt útils a la societat. De Ciències han sortit nous perfils professionals com informàtics, ambientòlegs o biotecnòlegs, obrint un camí que altres universitats han seguit posteriorment. I aviat en sortiran d'altres com nanocientífics o nanotecnòlegs.

Aquests mateix esperit innovador va portar la Facultat a dissenyar una oferta de dobles titulacions que es va encetar aprofitant l’adaptació dels estudis a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Els dobles graus de Física+Matemàtiques, Física+Química o Ciències Ambientals+Geologia varen esdevenir una oferta d’èxit que atreu estudiants molt motivats i amb molt bon rendiment acadèmic, un sistema que ha tingut impacte en altres centres docents, tant de la UAB com d’altres universitats.

Per altra banda, la Facultat de Ciències ha fet coexistir l’aposta docent innovadora amb accions adreçades a incrementar l’activitat investigadora, tant en els departaments vinculats a la Facultat com en el conjunt d’instituts i centres de recerca que s’han instal·lat al seu voltant.

Els darrers anys, la Facultat ha ideat iniciatives per fomentar l’interès cap a les ciències experimentals entre els alumnes d’ensenyament secundari: els Dissabtes de la Física, de les Matemàtiques o del Medi ambient, el programa Camí de la Ciència, l’Espai Ciència,  la Química Interactiva, la Gimcana Geològica o les desenes de xerrades de divulgació a instituts i ajuntaments que imparteixen els seus docents són bona prova d’unes iniciatives que han ajudat a revifar l’interès per les ciències entre el jovent. 

El lliurament de la distinció Jaume Vicens Vives tindrà lloc en el decurs de l'acte d'inauguració oficial del nou curs acadèmic 2015-2016 del sistema universitari català que es celebrarà el 4 de setembre pròxim a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Font: web UAB.cat

Comparteix